Verbena

Verbena

Brunello laves i kommunen Montalcino i det sydlige Toscana og var blandt de første til at få DOC status helt tilbage I 1966. Brunello er altid lavet på ren Sangiovese Grosso og er altid fadlagret, for den traditionelle type på store “bottis” af slovensk eg. "Modernisterne” inden for Brunello begyndte i løbet af 1990’erne at bruge små, franske “barriques” som giver en meget mere frugtig og umiddelbart mere tilgængelig stil.

Nu om dage er det ret almindeligt at anvende både bottis og barriques og kampen mellem Brunello-“traditionalister” og “modernister” er så småt ved at være udkæmpet. Brunello skal lagre mindst 4 år, men er der tale om en Riserva-udgave er lagringstiden 5 år. Dog lobby’er Brunello-modernister for bare to års fadlagring, for at kunne lave Brunello med mere frisk frugt.

Information

Azienda Agricola - Agriturismo VERBENA - 53024 Montalcino (SI), Italien

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt