Petit Clergeot Champagne - Blanc de Noirs - À Polisot 2021

Frankrig
Frankrig
Champagne
Côte des Bar

Vidunderlig duft af bl.a. gule æbler, mirabeller, blomster, brioche, citrusfrugt og knust kalk. Smagen er som moden Chablis med de fineste små bobler, og så har vinen en mundvandsdrivende syre, der gør den super rank og luftig.

Læs mere

Vidunderlig duft af bl.a. gule æbler, mirabeller, blomster, brioche, citrusfrugt og knust kalk. Smagen er som moden Chablis med de fineste små bobler, og så har vinen en mundvandsdrivende syre, der gør den super rank og luftig.

Læs mere
  Champagne - Blanc de Noirs - À Polisot 2021
  545
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Hindbær

  Hindbær

  Svampe

  Svampe

  Nellike

  Nellike

  Vanilje

  Vanilje

  Tranebær

  Tranebær

  The

  The

  Druer
  Pinot Noir

  Beskrivelse

  100 % Pinot Noir fra Paul-Bastiens egen økologisk dyrkede parcel på Chevry-marken i Côte des Bar. Udelukkende vinificeret i små ståltanke. Lagret ’sur lie’ i ca. 30 måneder, før vinen er degorgeret januar året efter. Meget minimalt brug af SO2 og ingen dosage tilsat. Dette er ikke bare stor Champagne; det er generelt stor vin, og det anbefales at drikke vinen af store glas (gerne Bourgogne), så den kan få noget luft og udfolde sig. Vidunderlig duft af bl.a. gule æbler, mirabeller, blomster, brioche, citrusfrugt og knust kalk. Smagen er som moden Chablis med de fineste små bobler, og så har vinen en mundvandsdrivende syre, der gør den super rank og luftig. Fantastisk Champagne, der både kan bruges som aperitif, hvis man har hang til Brut Nature Champagne, eller en fornem Champagne til et bredt udvalg af gastronomi som f.eks. sushi, hvid fisk med urtebaserede saucer, lyst kød eller faste oste, gerne fra vinens hjemland.

  Kan gemmes op til 15 år fra høståret.

  Paul-Bastien Clergeot og hans lille nye domaine Petit Clergeot er blandt de mest omtalte nye små producenter i Champagne. Med familiens hjælp har han købt små 8 hektar spredt ud over områderne Polisot, Bainot-sur-Laignes og Les Riceys. Parcellen i Polisot var allerede økologisk dyrket, men de andre er under omlægning til økologisk dyrkning. Derfor er det også kun fra Polisot-parcellen, Paul-Bastien laver vin i de første par årgange. De resterende druer sælges fra.

  Læs hele beskrivelsen
  Fra <a href="/sog/?q=Champagne">champagne</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
  Fra champagne området i Frankrig
  Champagne er Frankrigs nordligste vinområde.Vinstilsmæssigt betyder det, at vinene herfra aldrig bliver alkoholtunge, men derimod præget af syrlighed og mineralitet. Og selv om der laves stille vine her, så er det naturligvis den mousserende vin Champagne, som området er kendt og berømt for. Champagnemarkerne dækker et område på 35.000 ha, hvoraf de 30.500 er beplantede. Hovedstæderne er Reims, Epernay og nabobyen Ay og druerne til og i Champagne er hovedsalig Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt