Buccia Nera Vinsanto - 50 cl. 2019

Italien
Italien
Toscana
Chianti

I bouqueten fornemmes nuancer af kastanje, hasselnød, abrikos og figner. Smagen har en fin balance mellem sødme og syre, tørret frugt og honning.

Læs mere

I bouqueten fornemmes nuancer af kastanje, hasselnød, abrikos og figner. Smagen har en fin balance mellem sødme og syre, tørret frugt og honning.

Læs mere
  • Sustainable
Vinsanto - 50 cl. 2019
355
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Smagsnoter
Fersken

Fersken

Citron

Citron

Grønt æble

Grønt æble

Havsalt

Havsalt

Basilikum

Basilikum

Æble

Æble

Druer
Trebbiano
Malvasia

Beskrivelse

Druerne til Buccia Nera dyrkes I Etruria Cental Hills i Toscana. Vinmarken ligger på en skråning i 350 – 550 meter over havet og jordbunden er en kombination af grus og ler. Vinstokkene er fra 20 til 50 år gamle og består af lige dele Trebbiano og Malvasia. Druerne høstes i slutningen af september, der foretages en manuel sortering af druerne inden de lægges til tørre i 4 måneder. De tørrede druer presses og hældes i et fad af kastanjetræ. Vinen får lov til at gære i fadet ved hjælp af gærceller fra drueskindet og stopper først ved en alkoholprocent på 16,5, hvor alle gærcellerne er ”dræbt” og ikke længere kan omsætte druesukker til alkohol. Vinen filtreres let og ligger herefter på fad i 4 år inden den aftappes og lagrer 6 måneder inden den frigives. Den årlige produktion er 4.000 flasker. Farven er ravgul med et orange strejf. I bouqueten fornemmes nuancer af kastanje, hasselnød, abrikos og figner. Smagen har en fin balance mellem sødme og syre, tørret frugt og honning. Bør serveres afkølet ved 12 grader. Vin Santo er velegnet til mørk chokolade, skimmelost, mandel kager og andre desserter.
Læs hele beskrivelsen
TOP_Buccia Nera - wide - 1_Edit.jpg
Produceret af Buccia Nera
Familie-ejendommen Buccia Nera drives i dag af fjerde generation med Anastasia Mancini, og hendes to døtre, i spidsen. Huset, med 50 hektar vinmarker, ligger i den del af Chianti der hedder Arezzo. Buccia Nera har dyrket efter økologiske principper siden 2002. I alle henseender bliver miljøet sat i højsæde, således at der mindskes på brugen af energi og vand og hvor det kan lade sig gøre, genbruges andre materialer.
Fra <a href="/sog/?q=Toscana">toscana</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
Fra toscana området i Italien
Toscana er et af de største vinområder i Italien, og hele 30.500 ha. vinmarker er klassificeret som DOC. 85 % af produktionen er rødvin og kvaliteten spænder fra det jævne til nogle af landets bedste og dyreste vine. Toscana er blandt de mest ikoniske vinregioner fra Italien, og her fra kommer også nogle af Italiens, endda verdens, mest berømte og populære vine, f.eks. Chianti Classico og Brunello di Montalcino. Toscana og dets byer Firenze, Siena og den mindre Montalcino er i det hele taget forbundet med en stor del af Italiens stolte kulturhistorie, og det er helt oplagt, at her ligger mange hundrede år gamle fyrstedømmer, som også i generationer har dyrket vin. I Toscana finder vi også nogle af de fineste kunst- og musik-akademier og således er dette stedet, hvor finkultur og vinkultur går hånd i hånd.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt