Château De Fesles Coteaux du Layon 2021

Frankrig
Frankrig
Loire
 • Jyllands-Posten
  2017
  2017
  92 Point
 • Berlingske Tidende
  2014
  2014
  4 Stjerner

En ædelsød vin med mange komplekse duft- og smagsindtryk. På en og samme tid både intens og elegant.

Læs mere
 • Jyllands-Posten
  2017
  2017
  92 Point
 • Berlingske Tidende
  2014
  2014
  4 Stjerner

En ædelsød vin med mange komplekse duft- og smagsindtryk. På en og samme tid både intens og elegant.

Læs mere
  Coteaux du Layon 2021
  195
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Aperitif
  Dessert
  Foie Gras
  Ost
  Smagsnoter
  Æble

  Æble

  Pære

  Pære

  Honning

  Honning

  Kamille

  Kamille

  Kvæde

  Kvæde

  Druer
  Chenin Blanc

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Den vestlige del af Anjou er hjemsted for nogle af verdens bedste søde vine, hvis du skulle være i tvivl. Med navne som Coteaux du Layon og Bonnezeaux demonstrerer Chenin Blanc-druen her, at den egner sig lige glimrende til tørre som til søde vine. Château de Fesles Coteaux du Layon ligger i den søde ende af smagsspektret, og er en sjælden lille perle. Det bærer skimmelsvampen botrytis cinerea en stor del af æren for. Bedre kendt under navnet ædel råddenskab, angriber og perforerer skimmelsvampen druens skind, forøger dermed druens fordampning og koncentrerer således blandt andet sukker- og syreindhold. Det siger næsten sig selv, at høsten foregår over flere omgange, og at al arbejde foregår ved håndkraft og med stor tålmodighed. Det færdige resultat af disse anstrengelser er en yderst ekspressiv vin, med mange komplekse duft- og smagsindtryk, i en noget nær perfekt balance. På en og samme tid både intens og elegant. At vi i Danmark generaliserende har sat lighedstegn mellem søde vine og desserter, bliver alvorligt udfordret af en vin som denne, der også fungerer fint til den politisk ukorrekte foie gras, salte blåskimmeloste eller kort og godt som aperitif.
  Læs hele beskrivelsen
  H - Chateau-De-Fesles -Wide - 4_Edit.jpg
  Produceret af Château de Fesles
  Château de Fesles i Anjou er i en kategori helt for sig selv. Berømmelsen, der rækker langt ud over Frankrigs grænser, skyldes primært deres imponerende, ædelsøde Bonnezeaux, der af selveste Robert Parker er blevet kaldt Loiredalens Yquem. Château de Fesles er dog andet og mere end ædelsøde vine. Château de Fesles ligger i Thouarcé, 30 km syd for Angers og 300 km sydvest for Paris, og er opført på det tredje højeste punkt i Loiredalen. Produktionen af Bonnezeaux kan spores helt tilbage til 1055, hvor fremstillingen blev varetaget af munken Gué de Berge. Alle Château de Fesles vine er i dag økologisk dyrkede, om end de ikke er certificeret som sådan. Vinstokkenes gennemsnitsalder ligger omkring 50 år. Høsten foregår manuelt, med en streng selektering, og stort set alle vine fra Château de Fesles lagres i kortere eller længere tid i egefade.
  Fra <a href="/sog/?q=Loire">loire</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
  Fra loire området i Frankrig
  I Loire fremstilles næsten alle typer af vine både tørre og søde hvidvine, rosé samt rødvine. De mest kendte vine er Sancerre og Pouilly-Fumé som er lavet på Sauvignon Blanc og kendt for deres høje syre, store mineralitet og frisk frugt. Det er også i Loire at Vouvray, lavet på Chenin Blanc - som kan gå fra at være store aromatiske hvidvine til de mere søde og nærmest dessertagtige vine, kommer fra. Derudover bliver der også fremstillet nogle fantastiske rødvine primært på Cabernet Franc, Gamay og en lille smule på Pinot Noir.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt