Château de la Lande Château de la Lande - Cuvée les Chênes 2020

Frankrig
Frankrig
South West
Monbazillac

Indbydende gylden dessertvin til alle dine frugtdesserter. Vinen byder på noter af honning, akacieblomster, fersken, kandiserede citrusfrugter og let krydrede noter.

Læs mere

Indbydende gylden dessertvin til alle dine frugtdesserter. Vinen byder på noter af honning, akacieblomster, fersken, kandiserede citrusfrugter og let krydrede noter.

Læs mere
  • Ecological
Château de la Lande - Cuvée les Chênes 2020
185
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Dessert
Ost
Smagsnoter
Citron

Citron

Bivoks

Bivoks

Fersken

Fersken

Kamille

Kamille

Saltvand

Saltvand

Kirsebær

Kirsebær

Svampe

Svampe

Druer
Semillon

Beskrivelse

Ædel råddenskab

Blot små to timers kørsel vest for Bordeaux (Sydvestfrankrig) ligger det lille distrikt, Monbazillac, som er blevet berømte for deres søde vine. Distriktet hører egentlig under den større region, Bergerac, men det er denne lille AOC (Appellation d'Origine Contrôlée), som har opnået størst anerkendelse i Bergerac. Oftest bliver der trukket direkte sammenligning til den prestigefyldte storebror 100 km. mod vest, Sauternes, der ligeledes er berømte for deres søde vine. Lighederne er mange, men prisen er dog væsentlig mere tilnærmelig på vinene fra Monbazillac.

De vigtigste faktorer for vinens succes er klimaet og druesorterne. Dordogne- og Gardonettefloden giver høje niveauer fugtighed i form af både tåge og dug i aften- og morgentimer. Fugtighed bliver brændt af i eftermiddagsvarmen og giver ideelle forhold for udvikling af ædelt råd samtidig med, at druerne får lov at færdigmodne. Den såkaldte ædle råddenskab er en skimmelsvamp med det officielle navn; Botrytis Cinerea. Svampen suger væske ud af druerne, skrumper dem og koncentrer deres syre- og sukkerindhold.Visse druesorter er mere modtagelige for ædelt råd, da de har blødt, tyndt skind og tætte klaser. Både i Monbazillac og Sauternes er druerne Semillon, Sauvignon Blanc og Muscadelle perfekte til de elegante og søde vine. Ofte er der meget stor variation af druernes angreb af ædel råddenskab, så derfor håndplukkes en vinmark ofte mange gange, før høsten er i hus.

Familiefirma med fokus på økologi

Château de la Lalande er beliggende i det centrale Monbazillac, og har tilhørt Lliados-familien i fire generationer. Bruno Lliados, den nuværende ejer, blev ønolog i 1996 og overtog styringen af vinslottet i 2004. Bruno tog straks fat i en lang række bæredygtige investeringer og tiltage. Senest et skovbrugsprojekt, hvor frugttræer plantes rundt omkring vinmarkerne. De mange gode initiativer resulterede i en økologisk certificering fra årgang 2020.

Indbydende gylden vin

Château de la Lande er produceret 100% på Semillon, som både er "ramt" af botrytis og overmodne. Derfor ligger høsten ofte først midt i oktober hen til midten af november – og den foregår udelukkende med håndkraft. Resultatet af de mange anstrengelser giver en indbydende sød, gylden vin med stor duft af honning, akacieblomster, fersken, kandiserede citrusfrugter og let krydrede noter. Vinen er naturligvis sød, men har en fin underliggende syre, som holder vinen frisk og rank.

Server vinen ved 7-8 grader til dine frugtdesserter (frisk frugt med creme, tærter osv.), crème brûlée/caramel, parfait med syltede frugter, cheesecake, skimmeloste eller som et hyggeglas efter maden. Andre anbefaler også vinen til flere typer chokoladedesserter, men det anbefaler vi ikke.

Læs hele beskrivelsen

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt