Christophe Marin Maury - Vin Doux Natural 1939
Dejlig afstemt vin med tilpas sødme bag den tætpakkede duft og smag af blommer, lakrids, svesker og kandiserede frugter. En ren vinder til klassiske desserter.
Læs mereDejlig afstemt vin med tilpas sødme bag den tætpakkede duft og smag af blommer, lakrids, svesker og kandiserede frugter. En ren vinder til klassiske desserter.
Læs mereJordbær
Blomme
Læder
Tørrede urter
Hindbær
Beskrivelse
Maury årgang 1939
Vi har fået ganske, ganske få flasker af denne gamle Maury fra en unik og historisk årgang.
Det er simpelthen utroligt, hvor livlig og frisk denne gamle Maury stadig er. Oceaner af tunge, søde, tørrede og kandiserede frugter, karamel og ristede nødder. Virkelig kompleks vin med både masser sødme og dybde. Og hvad skal man så servere vinen til? Vores anbefaling er til de tunge, søde chokolade- og karamelbaserede desserter, skimmeloste, fois gras eller som den spændende ”blinder” til afslutningen på smagningen med vennerne i vinklubben. Men server endelig ikke is eller frisk frugt til din Maury 1939, det bliver et syre-sødme-clash.
Sødme og styrke
Tilblivelsen af en Maury minder, let simplificeret, om produktionen af portvin, hvor der tilsættes ren druesprit til den ikke-færdiggærede druemost. Derved dør gærcellerne, inden al sukkeret er fortæret, og tilbage er en stærk, mørk og sødmefuld hedvin. Forskellen på Maury og andre hedvine er bl.a., at ekstraktionen kan vare helt op til 30 dage, før druespritten tilføjes. Betegnelsen er ”Vins doux Natural”, altså en sød dessertvin, hvor alkoholstyrken varierer mellem 15-20% alkohol. Maury adskiller sig også fra en lang række dessertvine i måden, vinen lagres på. Den gængse metode er lagring på træfade, men også en stor del Maury kommes i de traditionelle glasbeholdere, der kendes som Bonbonnes, demi-johns eller les Dames Jeannes. Nogle producenter stiller i sommermånederne glasbeholderne ud i solen for i efteråret enten at blande vinen i træfadene med den ’almindelige’ Maury-vin. Flaskes de direkte fra glasbeholderne, får de betegnelsen ”Rancio”. Den bevidste oxidation giver en helt særlig karakter og levedygtighed til vinen.