Christophe Marin Maury - Vin Doux Natural 1955

Frankrig
Frankrig
Languedoc-Roussillon
 • Jyllands-Posten
  2001
  2001
  95 Point
 • Din Vin Guide
  1955
  1955
  95 Point

Dejlig afstemt vin med tilpas sødme bag den tætpakkede duft og smag af blommer, lakrids, svesker og kandiserede frugter. En ren vinder til klassiske desserter.

Læs mere
 • Jyllands-Posten
  2001
  2001
  95 Point
 • Din Vin Guide
  1955
  1955
  95 Point

Dejlig afstemt vin med tilpas sødme bag den tætpakkede duft og smag af blommer, lakrids, svesker og kandiserede frugter. En ren vinder til klassiske desserter.

Læs mere
  Maury - Vin Doux Natural 1955
  3.099
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Smagsnoter
  Jordbær

  Jordbær

  Blomme

  Blomme

  Læder

  Læder

  Tørrede urter

  Tørrede urter

  Hindbær

  Hindbær

  Druer
  Grenache Noir

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Sødme og styrke

  Tilblivelsen af en Maury minder, let simplificeret, om produktionen af portvin, hvor der tilsættes ren druesprit til den ikke-færdiggærede druemost. Derved dør gærcellerne, inden al sukkeret er fortæret, og tilbage er en stærk, mørk og sødmefuld hedvin. Forskellen på Maury og andre hedvine er bl.a., at ekstraktionen kan vare helt op til 30 dage, før druespritten tilføjes. Betegnelsen er ”Vins doux Natural”, altså en sød dessertvin, hvor alkoholstyrken varierer mellem 15-20% alkohol. Maury adskiller sig også fra en lang række dessertvine i måden, vinen lagres på. Den gængse metode er lagring på træfade, men også en stor del Maury kommes i de traditionelle glasbeholdere, der kendes som Bonbonnes, demi-johns eller les Dames Jeannes. Nogle producenter stiller i sommermånederne glasbeholderne ud i solen for i efteråret enten at blande vinen i træfadene med den ’almindelige’ Maury-vin. Flaskes de direkte fra glasbeholderne, får de betegnelsen ”Rancio”. Den bevidste oxidation giver en helt særlig karakter og levedygtighed til vinen.

  Læs hele beskrivelsen
  Fra <a href="/sog/?q=Languedoc-Roussillon">languedoc-roussillon</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
  Roussillon ligger i det sydvestligste Frankrig, der hvor Frankrig møder Spanien, og man hverken er fransk eller spansk, men catalansk. Geografisk er området åbent mod Middelhavet og omkranset af bjergkæder: Corbières mod nord, Pyrenæerne mod vest og Albères mod syd. Klimaet er varmt og tørt men præget af de kraftige sydfranske vinde, Mistralen f.eks., som fungerer effektivt som en slags støvsuger i vinmarkerne og holder druerne insektfri og tørre og dermed sunde og sygdomsfri. Roussillon er traditionelt kendt for de røde vine på især Grenache, Carignan, Syrah, Cinsault og Mourvedre. De er kraftige i stil og smag, varme i frugten og har ofte relativt høj alkoholprocent. De hvide er i mindretal, men bestemt værd at prøve – kraftige, lækre vine på Marsanne og Roussanne-druerne. Der findes et overflødighedshorn af lækre, umiddelbare kvalitetsvine fra Roussillon, og er man glad for f.eks. Rhône-vine, bør man ikke snyde sig selv en god Côtes du Roussillon eller Côtes du Roussillon Villages.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt