Christophe Marin Maury - Vin Doux Natural 1955
Dejlig afstemt vin med tilpas sødme bag den tætpakkede duft og smag af blommer, lakrids, svesker og kandiserede frugter. En ren vinder til klassiske desserter.
Læs mereDejlig afstemt vin med tilpas sødme bag den tætpakkede duft og smag af blommer, lakrids, svesker og kandiserede frugter. En ren vinder til klassiske desserter.
Læs mereJordbær
Blomme
Læder
Tørrede urter
Hindbær
Eksperternes vurdering
Beskrivelse
Sødme og styrke
Tilblivelsen af en Maury minder, let simplificeret, om produktionen af portvin, hvor der tilsættes ren druesprit til den ikke-færdiggærede druemost. Derved dør gærcellerne, inden al sukkeret er fortæret, og tilbage er en stærk, mørk og sødmefuld hedvin. Forskellen på Maury og andre hedvine er bl.a., at ekstraktionen kan vare helt op til 30 dage, før druespritten tilføjes. Betegnelsen er ”Vins doux Natural”, altså en sød dessertvin, hvor alkoholstyrken varierer mellem 15-20% alkohol. Maury adskiller sig også fra en lang række dessertvine i måden, vinen lagres på. Den gængse metode er lagring på træfade, men også en stor del Maury kommes i de traditionelle glasbeholdere, der kendes som Bonbonnes, demi-johns eller les Dames Jeannes. Nogle producenter stiller i sommermånederne glasbeholderne ud i solen for i efteråret enten at blande vinen i træfadene med den ’almindelige’ Maury-vin. Flaskes de direkte fra glasbeholderne, får de betegnelsen ”Rancio”. Den bevidste oxidation giver en helt særlig karakter og levedygtighed til vinen.