Christophe Marin Maury - Vin Doux Natural 2017
Dejlig afstemt vin med tilpas sødme bag den tætpakkede duft og smag af blommer, lakrids, svesker og kandiserede frugter. En ren vinder til klassiske desserter.
Læs mereDejlig afstemt vin med tilpas sødme bag den tætpakkede duft og smag af blommer, lakrids, svesker og kandiserede frugter. En ren vinder til klassiske desserter.
Læs mere

Jordbær

Blomme

Læder

Tørrede urter

Hindbær

Eksperternes vurdering
Beskrivelse
Maury 2017
Dejlig afstemt og tilpas sødme bag den tætpakkede duft og smag af blommer, lakrids, svesker og kandiserede frugter. Skønne og let bitre kirsebærnoter holder det hele på plads.
Stort set alt alle desserter indeholdende chokolade, karamel og mørke, søde frugter er rene vindere til denne Maury 2017. Prøv også gerne til solbær- eller kirsebærsorbet. Er du til spændende mad- og vinparringer, så overrask med at servere vinen til f.eks. andeterrin, pies eller foie gras. Husk at servere køligt i hvidvinsglas.
Sødme og styrke
Tilblivelsen af en Maury minder, let simplificeret, om produktionen af portvin, hvor der tilsættes ren druesprit til den ikke-færdiggærede druemost. Derved dør gærcellerne, inden al sukkeret er fortæret, og tilbage er en stærk, mørk og sødmefuld hedvin. Forskellen på Maury og andre hedvine er bl.a., at ekstraktionen kan vare helt op til 30 dage, før druespritten tilføjes. Betegnelsen er ”Vins doux Natural”, altså en sød dessertvin, hvor alkoholstyrken varierer mellem 15-20% alkohol. Maury adskiller sig også fra en lang række dessertvine i måden, vinen lagres på. Den gængse metode er lagring på træfade, men også en stor del Maury kommes i de traditionelle glasbeholdere, der kendes som Bonbonnes, demi-johns eller les Dames Jeannes. Nogle producenter stiller i sommermånederne glasbeholderne ud i solen for i efteråret enten at blande vinen i træfadene med den ’almindelige’ Maury-vin. Flaskes de direkte fra glasbeholderne, får de betegnelsen ”Rancio”. Den bevidste oxidation giver en helt særlig karakter og levedygtighed til vinen.