Tokaj Hétszolo Tokaji Late Harvest - 50 cl. 2021

Ungarn
Ungarn
Tokaji

Økologisk sød dessertvin, der på fornem vis demonstrerer Tokaj-regionens overlegne evner til at skabe dessertvin i verdensklasse.

Læs mere

Økologisk sød dessertvin, der på fornem vis demonstrerer Tokaj-regionens overlegne evner til at skabe dessertvin i verdensklasse.

Læs mere
  • Ecological
Tokaji Late Harvest - 50 cl. 2021
179
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Dessert
Smagsnoter
Æble

Æble

Honning

Honning

Pære

Pære

Hvide blomster

Hvide blomster

Mandarin

Mandarin

Druer
Furmint

Beskrivelse

Hétszőlő Tokaji Late Harvest er en økologisk sød dessertvin, der på fornem vis demonstrerer Tokaj-regionens overlegne evner til at skabe dessertvin i verdensklasse. Late Harvest – der betyder sen høst – er en vigtig kategori i den tokajiske vinproduktion. Hos Hétszőlő anvendes der primært druer på vej mod rosinstadiet, der ikke har gennemgået ædelråd. Dette for at bevare vinens friskhed og rene, klare frugt. Vinen kommer fra vinhusets originale enkeltmark Hétszőlő fra 1502 da vinhusets 7 marker oprindeligt blev samlet af Garai-familien – den første i rækken af betydningsfulde familier, der havde det historiske vinhus i hænde. Hétszőlő-vinmarken har det ideelle mikroklima til at vindyrkning med sin sydvendte soleksponering og fine beliggenhed ved sammenløbet af floderne Tisza og Bodrog. Selvom restsukkeret er på hele 57,8 g/l er der tale om en exceptionelt afbalanceret vin, hvor sødmen holdes i ave af en livgivende syre. Vinen gærer i rustfri ståltanke på sit bundfald med jævnlig omrøring (batonnage) i 10 måneder.
Læs hele beskrivelsen
H - Hetszolo Tokaji - wide - 5_Edit.jpg
Produceret af Hetszolo Tokaji
Da jerntæppet i 1989 faldt og atter forenede Europa, var velbeslåede, vesteuropæiske vinproducenter ikke sene til at tage til Ungarn – nærmere bestemt Tokaj-regionen i landets nordøstlige hjørne, for at sikre sig en bid af den eftertragtede kage. Ungarn havde op igennem 1700-tallet været leverandør af nogle af verdens mest eksklusive vine. De sødmefulde vine var i høj kurs og Tokaji Aszú var den mest eftertragtede dessertvin på verdensplan – selv i Frankrig nød den ungarske nektar større anerkendelse end deres egen Sauterne. Men hvad der igennem århundreder havde været en af foretrukne vine blandt de kongelige, tsarer og filosoffer i Europa, var under det kommunistiske styre blevet en sørgelig affære. Den historiske Hétszőlő-ejendom, der igennem århundreder havde været i hænderne på nogle af områdets mest indflydelsesrige, adelige familier var således også i ringe forfatning, da det franske firma Grands Millésimes de France opstøvede den glemte perle i 1991.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt