Tommasi Recioto della Valpolicella - Fiorato - Halvflaske 2020

Italien
Italien
Veneto

Smuk dybrød vin med aromatisk bouquet, der minder om vilde kirsebær. Smagen er sød, fyldig og i eftersmagen findes kirsebær og mandel.

Læs mere

Smuk dybrød vin med aromatisk bouquet, der minder om vilde kirsebær. Smagen er sød, fyldig og i eftersmagen findes kirsebær og mandel.

Læs mere
  Recioto della Valpolicella - Fiorato - Halvflaske 2020
  219
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Chokolade
  Dessert
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Kanel

  Kanel

  Chokolade

  Chokolade

  Mandel

  Mandel

  Blåbær

  Blåbær

  Tørrede urter

  Tørrede urter

  Tranebær

  Tranebær

  Skovbær

  Skovbær

  Brombær

  Brombær

  Figen

  Figen

  Sort peber

  Sort peber

  Druer
  Corvina
  Molinara
  Rondinella

  Beskrivelse

  Recioto della Valpolicella Classico, som er den søde vin fra Valpolicella-området, har været kendt siden antikken, og man mener at kunne spore den tilbage til år 500. Druerne til Fiorato kommer fra en vinmark af samme navn, der ligger i Valpolicella Classico-området. Efter høsten lægges druerne til tørre på måtter i 5 måneder, og hver dag efterses druerne for at fjerne rådne druer. Efter jul foretages presningen og gæringen af vinen. Når gæringen er afsluttet, hældes vinen først 6 måneder på slavonske træfade for endelig at komme 6 måneder på 225 liter barriques. Resultatet er en dybrød vin, en aromatisk bouquet, der minder om vilde kirsebær. Smagen er sød, fyldig og i eftersmagen findes kirsebær og mandel.
  Læs hele beskrivelsen
  H - Tommasi - wide - 4_Edit.jpg
  Produceret af Tommasi
  Det særdeles vellykkede vinfirma Tommasi er et familieforetagende der blev grundlagt i 1902. Sammenholdet i familien er helt enestående og det er nu fjerde generation der driver Tommasi. I dag arbejder 6 fætre og kusiner sammen – hver har deres ansvarsområde, men alle større beslutninger tages i fællesskab. Tommasi er kendt for sine Valpolicella-vine og har i dag 90 ha. i dette område, men har også marker i andre områder i Veneto som f.eks. Lugana, Custoza og Bardolino. Det er værd at bemærke, at alle Tommasis vine kommer fra egne vinmarker og er ’slotsvine’. En lang række af deres vine bærer også vinmarkens navn, da alle Tommasis vine vinificeres hver for sig. I 1997 købte Tommasi-familien Poggio Al Tufo i Pitgliano, som er et provinsområde i Grosseto.
  Fra <a href="/sog/?q=Veneto">veneto</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
  Fra veneto området i Italien
  Veneto udgør sammen med Toscana og Piemonte de mest prestigiøse italienske vinregioner og er hjemsted for nogle af verdens mest berømte af vine, for Venetos vedkommende især Amarone. Vi befinder os i den nordøstlige del af Italien med Romeo & Julies by Verona som ’hovedstad’ for regionen. Veneto er den 3. største vinproducerende vinregion, og ud over Amarone kendt for vinene Ripasso, Bardolino, den hvide Soave, boblevinen Prosecco og den søde dessertvin Recioto.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt