Umberto Cesari Albana Passito - Colle del Re - Halvflaske 2015
Italien
Emilia-Romagna
Intens rødgylden –”botrytiseret” dessertvin med delikate noter af puddersukker, appelsinskal og figen.
Læs mereIntens rødgylden –”botrytiseret” dessertvin med delikate noter af puddersukker, appelsinskal og figen.
Læs mere
229
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Dessert
Ost
Smagsnoter
Honning
Vanilje
Ananas
Banan
Fersken
Pære
Druer
Albana Di Romagna
Eksperternes vurdering
Beskrivelse
Denne specialitet kommer fra den italienske vinregion Emilia Romagna, nærmere betegnet den østlige del, hvor Albana di Romagna-distriktet starter sydøst for Bologna og slutter ved Rimini på Adriaterhavskysten. Vinen er "passito", hvilket vil sige, at der er gået ædel råddenskab i 20 % af druerne. Druerne høstes, når det naturlige sukkerindhold er på 13–14 % og efter gæringen lagres vinen på træfade i 12 måneder, og den frigives først efter yderligere 6 måneders flaskelagring. Farven er intens rødgylden, og i bouqueten fornemmer man druen Albana, som bibringer den en smag af moden frugt. Den passer fint til kager, nødder eller oste som Gorgonzola. Den bør serveres ved en temperatur på 12 grader.
Læs hele beskrivelsen
Produceret af Umberto Cesari
Umberto Cesari er grundlæggeren af dette vinhus i Castel San Pietro Terme, i hjertet af Emilia Romagna. Han startede i 1967, fast besluttet på at revolutionere den dengang langt fra prestigiøse vinbranche for Sangiovese-vine. I dag anses han som en af pionererne for sit område og Sangiovese-vinenes revolution og enorme kvalitetsløft. Vinmarkerne ligger mellem bløde bakker i det billedskønne område og dækker 130 ha. Det er i dag far og søn, der driver vingård med hæderkronede, prisbelønnede vine og som i 2012 gjorde Umberto fortjent til titlen ”Italian winery of the year”.
Fra emilia-romagna området i Italien
Norditaliensk region omfattende en væsentlig del af Posletten, som er kendt for gode vine, italienske gastronomiske specialiteter så som parmesanost og parmaskinke og så sandelig også et par berømte industrier (f.eks. Lamborghini i Bologna og Ferrari i Modena ). Slet og ret blandt Italiens gastronomiske højborge med byen Bologna som ’hovedstad’ og et vin-repertoire af rødvine lavet på den store stjerne blandt blå druer: Sangiovese. Men der er også en del moderne vine på både Merlot og Cabernet Sauvignon og hvidvine på Trebbiano, Pinot Grigio og Chardonnay.