Voület Casorzo Fracchia 2023

Italien
Italien
Piemonte

Sommer efter sommer bliver denne her Piemonte-vin mere og mere populær. Frisk, indbydende og let sød vin, som er frizzante – dvs. let perlende.

Læs mere

Sommer efter sommer bliver denne her Piemonte-vin mere og mere populær. Frisk, indbydende og let sød vin, som er frizzante – dvs. let perlende.

Læs mere
  Fracchia 2023
  139
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Dessert
  Smagsnoter
  Fersken

  Fersken

  Citron

  Citron

  Æble

  Æble

  Havsalt

  Havsalt

  Basilikum

  Basilikum

  Druer
  Malvasia

  Beskrivelse

  Frisk, indbydende og let, lyserød sød vin, som er frizzante. Typen er egentlig rødvin, men den skal helt klart bruges som en dessertvin. Den har en indbydende friskhed i sin lette sødme og er simpelthen en perfekt ledsager til f.eks. tørre kager eller andre desserter uden creme. Passer også fint til friske jordbær, og i Piemonte overhældes jordbærrene med Casorzo i stedet for fløde. I den nordlige del af Piemonte, nær byen Moncalvo kendt for sit trøffelmarked, har Fracchia til huse. Han har været én af foregangsmændene for at fastholde traditionen, hvor man laver Malvasia i en let sødlig version. Det var en drue, der var stærkt på tilbagetog, men i dag, under navnet Casorzo, er den blevet utrolig populær.
  Læs hele beskrivelsen
  Fra <a href="/sog/?q=Piemonte">piemonte</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
  Fra piemonte området i Italien
  Piemonte ligger i Nordvestitalien, ved foden af alperne, som også har givet området navnet Pie (de) Monte. Piemonte udgør sammen med Toscana det mest fornemme og eftertragtede vindistrikt i Italien med de verdensberømte vine Barolo, Babaresco og Barbera d’Alba som vin-profiler. Det er især de blå druer Nebbiolo, Barbera og Dolcetto, der er rygrad for vinene fra Piemonte, og kendetegnet er generelt meget gemmepotentielle og sofistikerede vine.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt