Alto Sur Chardonnay 2022

Argentina
Argentina
Mendoza
Tupungato
 • Guide Descorchados
  2016
  2016
  90 Point

Fremragende Chardonnay med fin balanceret syre, saftig frisk frugt og en vis fedme. Sødlig og koncentreret løftet op af enorm frugtrig friskhed.

Læs mere
 • Guide Descorchados
  2016
  2016
  90 Point

Fremragende Chardonnay med fin balanceret syre, saftig frisk frugt og en vis fedme. Sødlig og koncentreret løftet op af enorm frugtrig friskhed.

Læs mere
  Chardonnay 2022
  135
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Fed fisk
  Skaldyr
  Stærk krydret mad
  Sushi
  Vegetariske retter
  Velkomst
  Smagsnoter
  Æble

  Æble

  Smør

  Smør

  Ananas

  Ananas

  Vanilje

  Vanilje

  Stjernefrugt

  Stjernefrugt

  Druer
  Chardonnay

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Alto Sur er en fremragende Chardonnay med fin afbalanceret syre, saftig frisk frugt og en vis fedme. Vinen er koncentreret og i den let sødlige ende, men løftet op af enorm frugtig friskhed er dette et storartet eksempel på, hvad Chardonnay kan præstere. 

  Alto Sur kommer fra Tupungato i den østlige del af Mendoza i Argentina. En del af Mendoza, der først er ”opdaget” indenfor de sidste 20 år. I dag kæmper alle kvalitetsproducenter om at få vinmarker i området. Det særlige ved Tupungato er, at vinmarkerne ligger højt oppe i Andesbjergene, omkring 1200 meter over havet.

  Jordbunden er meget sandholdig og fyldt med sten fra Andesbjergene. Klimaet er tørt, hvorfor der foretages drypvanding af vinstokkene. Drypvandingen har den fordel, at vinstokkene kun får den mængde vand de behøver for at overleve og høstudbyttet dermed ikke bliver for stort – kvaliteten af druerne, derimod, bliver høj. Alto Sur Chardonnay er interessant ikke mindst pga. udvælgelsen af druerne. Chardonnay-druerne håndplukkes nemlig over af tre omgange fra februar til marts. Dvs. at den færdige vin er et blend af Chardonnay i tre forskellige modningsfaser. Det er Chardonnay-druen fremragende til, og resultatet er en utrolig alsidig vin i top-kvalitet.

  Læs hele beskrivelsen
  H - Finca-Sophenia-wide- 3_Edit.jpg
  Produceret af Finca Sophenia
  Finca SOPHENIA er et af Argentinas mest anerkendte vinhuse, som med dets topvine repræsenterer absolut topkvalitet. Druerne bliver dyrket i 1200 meters højde i Andesbjergene, hvilket har været medvirkende til, at vinene populært bliver kaldt "Wines From the Sky". Højderne, hvor vinene bliver dyrket i, har sammen med druen Malbec øremærket de argentinske vine generelt. Roberto Luka, ophavsmand og hovedaktionær i Finca SOPHENIA, er en meget anerkendt profil i vinverdenen med sin baggrund som tidl. direktør for et af Argentinas største vineksportfirmaer og som ”President of Wines of Argentina”. Han og Gustavo Benvenuto grundlagde Finca SOPHENIA i 1997 og opkaldte det efter deres respektive døtres navne, således er navnet Finca SOPHENIA en sammensætning af de to pigenavne Sophia og Eugenia. Pigerne har kendt hinanden siden barndom og er i dag begge beskæftiget i Finca SOPHENIA. Det er bl.a. den verdenskendte vinkonsulent Michel Rolland der har ansvaret for vinene, som regnes blandt Argentinas bedste og som har høstet mange internationale priser.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt