Au Bon Climat Chardonnay - Sanford & Benedict Vine - 33rd Celebration 2018

USA
USA
Californien
Santa Maria Valley
 • Vinous
  2018
  2018
  94 Point

Fantastisk Chardonnay fra en af Californiens mest legendariske marker og producenter.

Læs mere
 • Vinous
  2018
  2018
  94 Point

Fantastisk Chardonnay fra en af Californiens mest legendariske marker og producenter.

Læs mere
  Chardonnay - Sanford & Benedict Vine - 33rd Celebration 2018
  795
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Gris
  Lyst fjerkræ
  Mager fisk
  Ost
  Skaldyr
  Smagsnoter
  Æble

  Æble

  Smør

  Smør

  Ananas

  Ananas

  Vanilje

  Vanilje

  Stjernefrugt

  Stjernefrugt

  Druer
  Chardonnay

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Au Bon Climat har som den eneste producent lavet vin fra denne legendariske mark uafbrudt siden midten af 80’erne og hvert år udvælger de enkelte af de absolut bedste fade og frigiver som en Vintage Celebration. Sanford & Benedict var den første top vinmark, der blev plantet med fokus på terroir og kvalitet i Santa Barbara County tilbage i 1971 af Richard Sanford og Michael Benedict.

  Efter gæring lagres vinen 18 måneder i nye franske egetræsfade på 350 liter fra François Frères. Sanford & Benedict er ofte den mest elegante Chardonnay af Au Bon Climats Single Vineyard-vine og i denne version får man lige et ekstra gear på intensiteten og ikke mindst kompleksiteten. Efter lidt tid i glasset (eller en karaffel), åbner aromaen med et væld af nuancer af bl.a. citrusfrugt, vanilje, kalk, gule blomster, syltet pære og tropiske frugter. Smagen sender ens tanker mod de helt store terroir i Bourgogne, f.eks. Corton-Charlemagne hvor de har den samme unikke rigdom kombineret med en elegance, mineralitet og friskhed. Vinen er oplagt i selskab med stegt eller grillet fisk og skaldyr med intense saucer, kylling serveret med masser af grønt eller blot som overdådig hyggevin med snacks. Vinen bør serveres ved 10-12 grader i de største Bourgogneglas og kan gemmes op til 25 år fra frigivelse.

   

  Læs hele beskrivelsen
  H - BienNacidoVyd-Hill-onTopinFog print_Edit.jpg
  Produceret af Au Bon Climat
  Au Bon Climat står i dag som vel nok Californiens mest legendariske producent af Chardonnay og Pinot Noir. Grundlagt i 1982 af Jim Clendenden, stærkt inspireret af hans store kærlighed til Bourgogne. Santa Barbara County var intet dengang, men Clendenden skabte nærmest ene mand områdets renommé som et sted, hvor der kunne laves verdensklasse Chardonnay og Pinot Noir især. Clendenden stod fast igennem hele 90’erne og 00’erne, hvor især Robert Parker dikterede tungere og mere koncentrerede vine. Clendenden blev ved med at lave sine elegante og terroir-drevne vine, kraftigt inspireret af hans elskede Bourgogne.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt