Bestheim Riesling - Heritage 2018

Frankrig
Frankrig
Alsace

Forfriskende og elegant økologisk Riesling med fin bouquet af æble og citrus og tæmmet eksotisk frugt i smagen.

Læs mere

Forfriskende og elegant økologisk Riesling med fin bouquet af æble og citrus og tæmmet eksotisk frugt i smagen.

Læs mere
  • Ecological
Riesling - Heritage 2018
175
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Fed fisk
Nordisk køkken
Skaldyr
Vegetariske retter
Smagsnoter
Lime

Lime

Grønt æble

Grønt æble

Honning

Honning

Jasmin

Jasmin

Petroleum

Petroleum

Citron

Citron

Druer
Riesling

Beskrivelse

Fourmidable er Bestheims fortræffelige økologiske cuvéer. De fire myrer på etiketten er en henvisning til de fire byer; Bennwihr, Westhalten, Barr og Kaysersberg, der er omdrejningspunktet for Bestheims vinproduktion, men samtidig en henvisning til deres miljømæssige hensyn. Riesling Fourmidable har en sart gylden farve med grønne reflekser. Duften er ren og relativt diskret, med fine æble- og citrusagtige noter. I smagen er det vinens forfriskende syre, der slår tonen an, med en middel fylde, en elegant og tæmmet eksotisk frugt samt underliggende mineralske noter. Fisk og skaldyr synes at være oplagte ledsagere til denne ellers alsidige vin.
Læs hele beskrivelsen
H - Bestheim - wide - 1_Edit_Edit.jpg
Produceret af Bestheim
Det er vinbønderne fra de 2 landsbyer Bennwihr og Westhalten der i dag er samlet under vinhus-navnet Bestheim. Det skete i 1997. Alle vinbønder kender og accepterer filosofien og reglerne for Bestheim, de har nemlig selv været med til at formulere dem. De har sat deres egen høje standard med hensyn til hektarudbytte, naturlig alkoholindhold mv. Jorden og druerne skal komme til udtryk i vinen. Det er ledetråden i deres arbejde. For hvad er egentlig en god vin fra Alsace, hvis ikke den har karakter og smag af den jord, hvor vinstokkene har deres rødder? Vinens aroma skal afspejle det overdådige landskab omkring Bennwihr. De sanseindtryk, som den efterlader i munden, skal udtrykke den ægthed, harmoni og livsglæde, der kendetegner dette hjørne af Frankrig, som ”månejægerne” har viet deres liv til.
Fra <a href="/sog/?q=Alsace">alsace</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
Fra alsace området i Frankrig
Alsace – dejlige, fredfyldte Alsace i Nordfrankrig. Man kan ikke forestille sig det anderledes. Men siden romerne opdagede det frodige lands muligheder, har der været en evig kamp om at få del i rigdommen. Bare i nyere historisk tid har Alsace været invaderet fire gange, med store ødelæggelser til følge. Nogle af de mest blodige slag stod i Alsace under Anden Verdenskrig og tiden umiddelbart efter krigen var det hårdt arbejde med at rense vinmarkerne for landminer og andet krigsmateriel. Siden er det heldigvis gået fremad og glædeligt er det, at dette er den længste fredelige periode i Alsaces mere end tusinde år historie. Alsace er kendt for sine "7 søstre", en metafor for de 7 druesorter, der dyrkes i Alsace. Disse er Riesling, Sylvaner, Muscat, Pinot Gris, Pinot Blanc, Gewürtztraminer og Pinot Noir.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt