
Fersken

Citron

Grønt æble

Havsalt

Basilikum
Beskrivelse
Francesco Cirelli laver hvert år en hvid og en rød Vino da Tavola. Her bruges druer fra de yngre vinstokke samt det overskud, der måtte være fra de mere ambitiøse vine på vingården.
Vinene vinificeres og lagres udelukkende i ståltanke. Her hersker, som altid, det naturlige gær, og vinene hverken klares eller filtreres ved aftapning. Svovl anvendes udelukkende ved flaskning – og kun i absolut minimale mængder (typisk under 30 mg/l i alt).
Vinene kommer uden årgang, da Francesco giver sig selv friheden til i nogle årgange at blande en smule fra året før, hvis han mener, at den samlede balance dermed bliver bedre.
Den hvide udgave er et blend bestående hovedsageligt af Trebbiano med en smule Pecorino.
Frisk og umiddelbar aroma med nuancer af citrusfrugter, pære, æble, hvide blomster og et køligt, maritimt præg.
I smagen er vinen letløbende og livlig på tungen – umulig ikke at holde af. En ’simpel’ vin, der gør præcis det, den er skabt til: at sprede drikkeglæde omkring bordet.
Den kan sagtens nydes alene som hyggevin, men er også oplagt til et væld af snacks eller antipasti.
Bør nydes inden for 4-5 år fra frigivelse og serveres ved 7-8 grader.



