
Fersken

Citron

Grønt æble

Havsalt

Basilikum
Beskrivelse
100 % Trebbiano d’Abruzzo fra forskellige parceller på Cirellis farm, hvor jorden er særligt rig på kalksten.
Efter 24 timers maceration presses mosten, og vinen gærer med det naturlige gær i ståltanke, hvor den også lagres efterfølgende.
Vinen hverken klares eller filtreres ved aftapning, og svovl anvendes udelukkende ved flaskning – i absolut minimale mængder (typisk under 30 mg/l i alt).
Aromaen er utrolig frisk og kølig – og måske fordi man ved det, fornemmer man næsten, at Adriaterhavet kun ligger 8-10 km væk.
Vinen er pakket med nuancer af mynte, lime, citrusfrugter, pære, æble, hvide blomster og et maritimt, køligt præg.
I smagen er vinen umiddelbart frisk og letløbende på tungen, men samtidig med en imponerende dybde – det her er bestemt ikke “bare” en simpel Trebbiano fra det centrale Italien.
En vin, der sagtens kan nydes helt for sig selv som hyggevin, men som også er oplagt til f.eks. forskellige antipasti, stort set alt godt fra havet – og ikke mindst en klassisk pizza bianco.
Bør nydes inden for 8-10 år fra frigivelse og serveres ved 7-8 grader.



