Coppo Gavi la Rocca 2022

Italien
Italien
Piemonte

Sprød, kompleks og mineralsk vin med fin underliggende frugt, der gør vinen nærmest multianvendelig. En smuk, klassisk hvid Piemonte-vin.

Læs mere

Sprød, kompleks og mineralsk vin med fin underliggende frugt, der gør vinen nærmest multianvendelig. En smuk, klassisk hvid Piemonte-vin.

Læs mere
  Gavi la Rocca 2022
  189
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Aperitif
  Italiensk mad
  Lyst fjerkræ
  Østers
  Skaldyr
  Smagsnoter
  Citron

  Citron

  Mandarin

  Mandarin

  Honning

  Honning

  Muslingeskal

  Muslingeskal

  Mandel

  Mandel

  Druer
  Cortese

  Beskrivelse

  Coppo har siden midten af 1980'erne haft Tenuta La Rocca i Monterotondo i byen Gavi. Gavi er en klassisk hvid Piemonte-vin, lavet 100 % på Cortese-druen, en af områdets ældste originale druer. Navnet på druen stammer faktisk fra vinens oprindelse konsument - nemlig det kongelig hof (Corte). Vinen kommer fra kalkholdig jord som resulterer i en kompleks mineralitet. Alle drueren bliver håndplukket på det helt optimale tidspunkt, hvorefter de presses og fermenteres på temperaturkontrollerede ståltanke. La Rocca er en sprød, kompleks og mineralsk vin, og dens fine underliggende frugt gør den nærmest multianvendelig, om end fisk og skaldyr vil være at foretrække.
  Læs hele beskrivelsen
  H - Edit.jpg
  Produceret af Coppo
  Historien om Coppo er uløseligt forbundet med Piemontes transformation til et af verdens mest eftertragtede vinområder, og stærkt knyttet til udviklingen af byen Canelli, kendt som centrum for italienske mousserende vine. Det er imidlertid ikke disse vine, der har lagt alen til Coppos omdømme, der igennem fire generationer har opbygget et solidt ry som Barbera-specialist. Coppo blev etableret i 1892, men det var op igennem 1970’erne og 80’erne, da den tredje generation af Coppo-familien, de fire brødre; Piero, Gianni, Paolo og Roberto, overtog familiefirmaet, at det helt store vendepunkt indtraf, og fokus på fremstilling af top-vine blev deres egentlige mission. Med konstante gode bedømmelser i den italienske vinbibel, Gambero Rosso, må målet siges af være nået. Stilmæssigt kombinerer Coppo frugt, fylde og elegance i en imponerende indbyrdes balance, som ingen anden formår at gøre dem kunsten efter.
  Fra <a href="/sog/?q=Piemonte">piemonte</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
  Fra piemonte området i Italien
  Piemonte ligger i Nordvestitalien, ved foden af alperne, som også har givet området navnet Pie (de) Monte. Piemonte udgør sammen med Toscana det mest fornemme og eftertragtede vindistrikt i Italien med de verdensberømte vine Barolo, Babaresco og Barbera d’Alba som vin-profiler. Det er især de blå druer Nebbiolo, Barbera og Dolcetto, der er rygrad for vinene fra Piemonte, og kendetegnet er generelt meget gemmepotentielle og sofistikerede vine.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt