Elegance Chardonnay - 43.06 Nord 2022

Frankrig
Frankrig
Pays d'Oc

Økologisk hvidvin i topklasse fra det sydfranske Languedoc-Roussillon med de fineste nuancer af fersken, ananas og vanille.

Læs mere

Økologisk hvidvin i topklasse fra det sydfranske Languedoc-Roussillon med de fineste nuancer af fersken, ananas og vanille.

Læs mere
  • Ecological
Chardonnay - 43.06 Nord 2022
135
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Allround
Fed fisk
Lyst fjerkræ
Nordisk køkken
Vegetariske retter
Smagsnoter
Æble

Æble

Smør

Smør

Ananas

Ananas

Vanilje

Vanilje

Stjernefrugt

Stjernefrugt

Druer
Chardonnay

Beskrivelse

Les Domaines Auriol er en af pionererne indenfor økologiske vin. Druerne til Elegance 43, 74 Nord Chardonnay er dyrket tæt ved Middelhavskysten i området mellem byerne Cevennes og Carmargue. I dette område er der optimale forhold til dyrkning af Chardonnay, tørt og varmt klima med kølige vinde fra havet gennem modningstiden, giver druer med meget smag og god frugtsyre. Druerne høstes om natten for at drage fordel af de kølige temperaturer. Druerne sorteres når de ankommer, stilkene fjernes og druerne presses blidt. Der er skindkontakt mellem most og skind i 48 timer ved 5 grader med det formål at få den maksimale smag ud af druerne. Mosten klares og gæringen sættes i gang ved lave temperaturer i rustfrie ståltanke – fordelen ved den lave temperatur er at brugen af sulfitter er begrænset. Elegance 43, 74 Nord Chardonnay har en strågul farve med et grønligt skær. Bouqueten er domineret af abrikos, vanille og et strejf af kanel. Vinen er halvtør, let cremet og med nuancer af fersken, ananas og vanille.
Læs hele beskrivelsen
H - domaine auriol_claude vialade 0064_Edit.jpg
Produceret af Les Domaines St. Auriol
Les Domaines St. Auriol blev grundlagt af Juliette og Jean Vialade i 1995. Som præsident for kooperativet i Rebaute var Jean Vialade foregangsmand for den økologiske tankegang tilbage i 1980. Derfor var helt naturligt at Jean Vialades børn, Claude og Eric at fortsatte med at udvikle økologiske vine fra egne vinmarker samt udvalgte producenter.
Fra <a href="/sog/?q=Pays d'Oc">pays d'oc</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
Fra pays d'oc området i Frankrig
Vin de Pay d’Oc er en regionsbetegnelse etableret i 1986 af lokale vinproducenter geografisk dækkende over Languedoc-Roussillon-området, som en betegnelse der var rummelig for at anvende andre druer end kun de sydfranske i vinene – dog i høj grad øvrige franske såsom Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot og Syrah. Idéen bag kategorien og Vins de Pays d’Oc-betegnelsen var at give frit slag for at lave vine med lidt mere bredt favnende vinstil. Der er krav til høstudbyttet pr. hektar og alle Vins de Pays d’Oc skal godkendes af et smagepanel, før den må bære betegnelsen.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt