Florian Mollet Sancerre Blanc l'Antique, Domaine Roc de l'Abbaye 2022

Frankrig
Frankrig
Loire
Sancerre
 • Vinous
  2022
  2022
  91 Point
 • Oldenburgs Vinguide
  2021
  2021
  18,5/20 Point
 • Concours Mondial du Sauvignon
  2021
  2021
  Guld

Sancerre l’Antique er Florian Mollets luksus-cuvée og et stilstudie udi Sancerre dyrket i flintholdig jord. Her får du en Sancerre, der udfolder sig slurk for slurk.

Læs mere
 • Vinous
  2022
  2022
  91 Point
 • Oldenburgs Vinguide
  2021
  2021
  18,5/20 Point
 • Concours Mondial du Sauvignon
  2021
  2021
  Guld

Sancerre l’Antique er Florian Mollets luksus-cuvée og et stilstudie udi Sancerre dyrket i flintholdig jord. Her får du en Sancerre, der udfolder sig slurk for slurk.

Læs mere
  Mængde
  pris
  Sancerre Blanc l'Antique, Domaine Roc de l'Abbaye 2022
  Pris ved 3 stk.
  Mængdepris

  Før 429 kr.

  299
  kr. /stk
  Spar i alt 390 kr.
  Se flere priser
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Mager fisk
  Skaldyr
  Sushi
  Vegetariske retter
  Velkomst
  Smagsnoter
  Stikkelsbær

  Stikkelsbær

  Honning

  Honning

  Grapefrugt

  Grapefrugt

  Fersken

  Fersken

  Passionsfrugt

  Passionsfrugt

  Druer
  Sauvignon Blanc

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Sancerre l’Antique er Florian Mollets luksus-cuvée og et stilstudie udi Sancerre dyrket i flintholdig jord. Her får du en Sancerre, der udfolder sig slurk for slurk og på elegant vis udtrykker det helt særlige terroir i Sancerre. Vinen kommer fra nogle af husets ældste vinstokke — såkaldte ‘Vieilles Vignes’ — fra parcellen ‘Les Beltins’, der ligger i byen Ménétréol-sous-Sancerre i den vestlige ende af appellationen. Druerne håndhøstes og vinificeres i 228 liter store Bourgognefade (pièces), der kommer fra Tronçais-skoven. 

  Udtrykket er klassisk Sancerre, men man smager tydeligt, at vi her er rykket et kvalitetsniveauet op. L’Antique er kompleks, fokuseret og med en silkeagtig fornemmelse på tungen. Her er sprøde grønne æbler, citrus og hvide blomster, men frugten er tæmmet og vinen holder sig til den elegante og svævende stil. I næsen og på tungen er vinen frisk med mineralske undertoner fra den flinteholdige jord, og så har vinen samtidig dybde og kompleksitet fra opholdet på fad. Her får du ikke bare Sancerre fra øverste hylde – men en vin, der skal og bør opleves, hvis du bekender dig til de mineralske Sauvignon Blanc-vine.

  Nyd vinen til mager fisk såsom søtunge og pighvar, et velforsynet skaldyrsfad eller til sushi, hvis du vil nyde den til mad. Vinen kan også med fordel nydes selvstændigt ved enhver lejlighed, hvor du gerne vil have lidt luksus i glasset.

  Læs hele beskrivelsen
  H - Domaine Roc de l'Abbaye - Florian Mollet 1_Edit.jpg
  Produceret af Florian Mollet
  I hjertet af Sancerre i middelalderbyen Saint-Satur ligger Domaine du Clos du Roc – en historisk vinejendom, der nyder godt af den kalk- og flintholdige jordbund, som findes her. Når det så er Florian Mollet, der står på vinetiketterne og ikke den historiske ejendom, der ellers har en prominent plads i Sancerre takket være det unikke terroir, så skyldes det hans særlige aftryk på husets vine og evne til at kultivere det mineralske udtryk i vinene, som Loire-dalen er så kendt for. Mollet-familien har siden 1850 bestyret den legendariske Sancerre-ejendommen Clos du Roc de l’Abbaye og det unge talent har siden 2000 ledet huset med sikker hånd og sans for fornyelse. Han har bygget en moderne vinkælder og udvidet markarealet op til 17 hektar. Takket være hans nære kendskab til flinteholdig jord, som han også har tilegnet sig under vinstudier i Sydafrika og Australien, har vinene fra hans hånd fået stor international anerkendelse for deres friske, flintemineralske stil og exceptionelle kvalitet.
  Fra <a href="/sog/?q=Loire">loire</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
  Fra loire området i Frankrig
  I Loire fremstilles næsten alle typer af vine både tørre og søde hvidvine, rosé samt rødvine. De mest kendte vine er Sancerre og Pouilly-Fumé som er lavet på Sauvignon Blanc og kendt for deres høje syre, store mineralitet og frisk frugt. Det er også i Loire at Vouvray, lavet på Chenin Blanc - som kan gå fra at være store aromatiske hvidvine til de mere søde og nærmest dessertagtige vine, kommer fra. Derudover bliver der også fremstillet nogle fantastiske rødvine primært på Cabernet Franc, Gamay og en lille smule på Pinot Noir.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt