GORGÉE DE SOLEIL Chardonnay 2022

Frankrig
Frankrig
Pays d'Oc

Økologisk Chardonnay i sprød og frisk stil. Vinen er tør og elegant med fine citrusnoter, som gør vinen velegnet til mad.

Læs mere

Økologisk Chardonnay i sprød og frisk stil. Vinen er tør og elegant med fine citrusnoter, som gør vinen velegnet til mad.

Læs mere
  • Ecological
  • Sustainable
Chardonnay 2022
129
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Allround
Fed fisk
Gris
Ost
Skaldyr
Vegetariske retter
Smagsnoter
Æble

Æble

Smør

Smør

Ananas

Ananas

Vanilje

Vanilje

Stjernefrugt

Stjernefrugt

Druer
Chardonnay

Beskrivelse

Økologisk Chardonnay fra Sydfrankrig

Gorgée de Soleil, som kan oversættes med noget i retning af ’et strejf af solen’, er en sydfransk charmør, som udelukkende består af økologiske Chardonnay-druer vinregionen Languedoc-Roussillon. Her kan være virkelig varmt, men heldigvis køler havets briser vinmarkerne og holder temperaturen nede. For at bevare mest mulig frisk frugt og ikke ødelægge druerne i de varme dagtimer, så plukkes der udelukkende om natten. Efter en forsigtig presning, køles mosten straks ned, inden gæringen sættes i gang i de rustfrie ståltanke. Her kan temperaturen reguleres, så hvidvinen bevarer sine friske aromaprofil. Samtidig undgås den malolaktiske gæring, hvilket også bevarer den naturlige friskhed i vinen. Vinen ligger på bærmen i ståltanke i 5 måneder inden aftapning.

Frisk og indbydende

Gorgée de Soleil er en klassisk frisk Chardonnay uden fadnoter, som er kendetegnet ved sin ultrasprøde og umiddelbare karakter med masser af eksotiske frugter, som melon, fersken, abrikos og ananas. De gule frugter bakkes op af noter af revet citrusskal, som giver vinen et fint pift. Farven er lys strågul med et lille grønt skær i kanten af vinen. Vinen er tør og elegant, og i eftersmagen finder du også citrusnoter, som gør vinen særdeles velegnet til mad.

Alsidig hvidvin

Gorgée de Soleil Chardonnay er helt perfekt til både de fede oste, fed fisk samt de lyse kødretter med kylling eller gris. Den vil også fungere godt til krydrede vegetarretter eller tapas. Tag vinen ud af køleskabet 10 min. før servering.

 

Læs hele beskrivelsen
Fra <a href="/sog/?q=Pays d'Oc">pays d'oc</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
Fra pays d'oc området i Frankrig
Vin de Pay d’Oc er en regionsbetegnelse etableret i 1986 af lokale vinproducenter geografisk dækkende over Languedoc-Roussillon-området, som en betegnelse der var rummelig for at anvende andre druer end kun de sydfranske i vinene – dog i høj grad øvrige franske såsom Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot og Syrah. Idéen bag kategorien og Vins de Pays d’Oc-betegnelsen var at give frit slag for at lave vine med lidt mere bredt favnende vinstil. Der er krav til høstudbyttet pr. hektar og alle Vins de Pays d’Oc skal godkendes af et smagepanel, før den må bære betegnelsen.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt