Henri Bourgeois Menetou Salon Blanc - Le Prieuré des Aublats 2021

Frankrig
Frankrig
Loire
Menetou-Salon
 • Vinbladet
  2018
  2018
  89 Point

Frisk, frugtrig og mineralsk vin med antydninger af citrus, hvide blomster, og en lille snert af moskus, peber og mentol.

Læs mere
 • Vinbladet
  2018
  2018
  89 Point

Frisk, frugtrig og mineralsk vin med antydninger af citrus, hvide blomster, og en lille snert af moskus, peber og mentol.

Læs mere
  Menetou Salon Blanc - Le Prieuré des Aublats 2021
  215
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Mad med citrus
  Mager fisk
  Østers
  Skaldyr
  Sushi
  Smagsnoter
  Stikkelsbær

  Stikkelsbær

  Honning

  Honning

  Grapefrugt

  Grapefrugt

  Fersken

  Fersken

  Passionsfrugt

  Passionsfrugt

  Druer
  Sauvignon Blanc

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  I Cher-departementet, en halv times kørsel sydvest for Sancerre, finder du Menetou-Salon-appellationen. Klima- og jordbundsmæssigt minder området om Sancerre, men da anerkendelsen af kvaliteterne herfra endnu er begrænset til franske forbrugere, er priserne tilsvarende lave. Produktionen af Henri Bourgeois, Menetou Salon Blanc er ikke meget forskellig fra deres øvrige vine. Blidt pres efterfulgt af 24 times hvile, inden gæringen igangsættes ved 16-18 grader, et par måneders lagring på bundfald og ingen malolaktisk gæring. Resultatet er en frisk, frugtrig og mineralsk vin med antydninger af citrus, hvide blomster, og en lille snert af moskus, peber og mentol. En herlig ledsager til fisk, skaldyr og lyst kød.
  Læs hele beskrivelsen
  C - Henri-Bourgeois- wide- 6_Edit.jpg
  Produceret af Henri Bourgeois
  Bourgeois-familien i Loire er nært beslægtet med landsbyen Chavignol i Sancerre. Igennem ti generationer har Bourgeois-familien viet deres lidenskab til Sauvignon Blanc- og Pinot Noir-dyrkning, resulterende i nogle af appellationens absolut bedste og mest terroir-tro vine. De samlede markbesiddelser i Sancerre og Pouilly-Fumé dækker over 72 hektar fordelt på ikke færre end 124 parceller. En moderne ”gravity feed” vingård er for nylig færdiggjort efter alle kunstens regler, og som også i fremtiden vil sikre vine af konstant høje kvaliteter under Bourgeois-navnet, der dagligt nydes på nogle af verdens bedste allerbedste restauranter.
  Fra <a href="/sog/?q=Loire">loire</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
  Fra loire området i Frankrig
  I Loire fremstilles næsten alle typer af vine både tørre og søde hvidvine, rosé samt rødvine. De mest kendte vine er Sancerre og Pouilly-Fumé som er lavet på Sauvignon Blanc og kendt for deres høje syre, store mineralitet og frisk frugt. Det er også i Loire at Vouvray, lavet på Chenin Blanc - som kan gå fra at være store aromatiske hvidvine til de mere søde og nærmest dessertagtige vine, kommer fra. Derudover bliver der også fremstillet nogle fantastiske rødvine primært på Cabernet Franc, Gamay og en lille smule på Pinot Noir.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt