Henri Bourgeois Sancerre - Pure 2022

Frankrig
Frankrig
Loire
Sancerre

Denne harmoniske vin er et af de reneste udtryk for Sancerre-vinens delikate stil og væsen med en fin læskende mineralitet og en forfriskende syre.

Læs mere

Denne harmoniske vin er et af de reneste udtryk for Sancerre-vinens delikate stil og væsen med en fin læskende mineralitet og en forfriskende syre.

Læs mere
  • Ecological
Sancerre - Pure 2022
305
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Asiatisk mad
Lyst fjerkræ
Mager fisk
Skaldyr
Stærk krydret mad
Sushi
Smagsnoter
Stikkelsbær

Stikkelsbær

Honning

Honning

Grapefrugt

Grapefrugt

Fersken

Fersken

Passionsfrugt

Passionsfrugt

Druer
Sauvignon Blanc

Beskrivelse

Henri Bourgeois’ økologiske Sancerre - Pure kommer fra vinstokke plantet i ler- og kalkstensholdige marker på centralt beliggende i Sancerre-appellationen. Druerne høstes fra sydsydvestvendte skråninger, og takket være jordbundsdiversiteten er der rig basis for at fremstille en vin med stor kompleksitet. Gæringen sker ved 15-18°C i temperaturregulerede ståltanke. Efter gæringen omstikkes vinen og lagrer i fem måneder med sit bundfald inden aftapning på flaske. Henri Bourgeois’ økologiske Sancerre - Pure afslører den reneste facet af Sauvignon Blanc, med sine livlige aromaer af citrus- og stenfrugter. Denne harmoniske vin er et af de reneste udtryk for Sancerre-vinens delikate stil og væsen med en fin læskende mineralitet og en forfriskende syre.
Læs hele beskrivelsen
C - Henri-Bourgeois- wide- 6_Edit.jpg
Produceret af Henri Bourgeois
Bourgeois-familien i Loire er nært beslægtet med landsbyen Chavignol i Sancerre. Igennem ti generationer har Bourgeois-familien viet deres lidenskab til Sauvignon Blanc- og Pinot Noir-dyrkning, resulterende i nogle af appellationens absolut bedste og mest terroir-tro vine. De samlede markbesiddelser i Sancerre og Pouilly-Fumé dækker over 72 hektar fordelt på ikke færre end 124 parceller. En moderne ”gravity feed” vingård er for nylig færdiggjort efter alle kunstens regler, og som også i fremtiden vil sikre vine af konstant høje kvaliteter under Bourgeois-navnet, der dagligt nydes på nogle af verdens bedste allerbedste restauranter.
Fra <a href="/sog/?q=Loire">loire</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
Fra loire området i Frankrig
I Loire fremstilles næsten alle typer af vine både tørre og søde hvidvine, rosé samt rødvine. De mest kendte vine er Sancerre og Pouilly-Fumé som er lavet på Sauvignon Blanc og kendt for deres høje syre, store mineralitet og frisk frugt. Det er også i Loire at Vouvray, lavet på Chenin Blanc - som kan gå fra at være store aromatiske hvidvine til de mere søde og nærmest dessertagtige vine, kommer fra. Derudover bliver der også fremstillet nogle fantastiske rødvine primært på Cabernet Franc, Gamay og en lille smule på Pinot Noir.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt