Maison Louis Jadot Chorey-les-Beaune Blanc 2021

Frankrig
Frankrig
Bourgogne
Côte de Beaune
  • Vinexpressen.dk
    2019
    2019
    91-92 Point
  • Gastromand
    2018
    2018
    Bedst i test
  • Gastromand
    2018
    2018

Rank, elegant og mineralsk vin, der med en friskhed som et saftig Granny Smith-æble byder på en forfriskende smag og et pikant strejf af hasselnødder. Utrolig mødekommende vin.

Læs mere
  • Vinexpressen.dk
    2019
    2019
    91-92 Point
  • Gastromand
    2018
    2018
    Bedst i test
  • Gastromand
    2018
    2018

Rank, elegant og mineralsk vin, der med en friskhed som et saftig Granny Smith-æble byder på en forfriskende smag og et pikant strejf af hasselnødder. Utrolig mødekommende vin.

Læs mere
    Spar 25%
    Chorey-les-Beaune Blanc 2021

    Før 399 kr.

    299
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Passer godt til
    Gedeost
    Mager fisk
    Skaldyr
    Sushi
    Vegetariske retter

    Eksperternes vurdering

    Beskrivelse

    Chorey-les-Beaune Blanc

    Kompromisløs, anmelderrost og helt igennem elegant. Louis Jadot's forrygende hvidvin fra Chorey-les-Beaune er et klokkeklart pletskud, der har taget anmeldere og kunder med storm. Her er vinen, man serverer, når man gerne vil imponere eller forkæle sig selv med lidt ekstra luksus. En fremragende hvid Bourgogne med gavmild næse og saftig, cremet mund.

    Chorey-lès-Beaune

    Nord for Beaune, ikke langt fra Corton-højen, ligger Chorey-les-Beaune på en blød bakke i landsbyen Chorey. Området kendes især for sine Pinot Noir-vine, men hvidvinene gør sig i stigende grad bemærket. De stilrene hvidvine er kendt for deres generøse og imødekommende stil, der gør dem til et oplagt sted at starte, hvis man ikke har forkælet sig selv med Bourgogne-Chardonnay før.

    Jordbunden i Chorey-les-Beaune er ler- og kalkholdig og består hovedsageligt af et tykt lag af grus, sand- og småsten – det, der i geologiske termer kaldes alluvium. Frugtbare forhold for Chardonnay-druen, der her viser sig fra sin indbydende, ranke og elegante side.

    Smagen af rank elegance

    Chorey-les-Beaune giver med sin slanke elegance, forrygende struktur og nøddeagtige mineralitet påmindelser om de dyrere appellationer mod syd såsom Puligny- Montrachet. I bouqueten byder vinen på en tæmmet eksotik med ananas, citrongræs, hvide blomster og et pikant strejf af hasselnødder. I smagen er vinen frisk med mineralske undertoner, som kun en hvid Bourgogne kan være det.

    Med Chorey-les-Beaune får du en livlig Chardonnay med fine påmindelser om opholdet på fad, der har bidraget til vinens kompleksitet. En vin med eksemplarisk struktur, der med en friskhed som et saftig Granny Smith-æble byder på en forfriskende afslutning og en nærmest mundvandsfremkalende syre, som kalder på den næste slurk. En på alle måder indbydende vin, der er utrolig let at blive begejstret for.

    Druerne til Chorey-Les-Beaune håndplukkes, hvorefter de nænsomt presses, før de gærer i egefade, hvoraf en tredjedel er nye fade. Vinen lagrer i 15 måneder med sit bundfald, før den flaskes og frigives til salg. Vinen har et flot lagringspotentiale og kan nydes nu eller gemmes i op til 5 år.

    Perfekt til salater, frisk fisk og godt selskab

    Chorey-les-Beaune er hvidvinen til enhver lejlighed. Så godt smager den. Men som enhver dejlig vin, så matcher den også en række retter. Fra havet vil den elegante Chardonnay passe flot til ceviche, sushi, fisk og skaldyr og andre friske fiskeservinger, mens den også flot vil ledsage salater, grønsagsretter, kylling og gedeost.

    Læs hele beskrivelsen
    H - BeauneClosdesUrsulesCabotte2019 (4)_Edit.jpg
    Produceret af Maison Louis Jadot
    Louis Jadot hører til blandt Bourgognes mest historiske og prestigiøse vinproducenter for både hvide og røde vine. Louis Henri Denis Jadot kom til Beaune fra Belgien i slutningen af 1700-tallet, og opkøbte en del vinmarker, bl.a. den legendariske monopol-mark ”Beaune 1. Cru Clos des Ursules”, som den dag i dag er en husets signaturvine. Maison Louis Jadot blev etableret i 1859.Vinhuset besidder i alt 150 hektar vinmarker, hvor af 70 hektar ligger i Côte d’Or. I dag betragter enkelte fejlagtigt Louis Jadot som en negociént, der opkøber druer hos lokale vinbønder, men op imod 70 % af vinene stammer imidlertid fra huset egne marker. At Louis Jadot i dag er et af de mest velansete vinhuse i Bourgogne må i allerhøjeste grad tilskrives, at de fornemme og lovpriste vine siden 1970 er skabt og profileret af den legendariske og karismatiske vinmager Jacques Lardière. Han gik på pension i 2012 og overlod pladsen til Frédéric Barnier, som med stor respekt for Lardières arbejde har taget arven og opgaven op. At samtlige vine produceres på et ekstremt højt niveau har blandt andet resulteret i, at Louis Jadots vine er repræsenteret på 19 ud af Frankrigs 27 trestjernede Michelin restauranter.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt