Maison Louis Jadot Chorey-les-Beaune Blanc 2021

Frankrig
Frankrig
Bourgogne
Côte de Beaune
 • Vinexpressen.dk
  2019
  2019
  91-92 Point
 • Gastromand
  2018
  2018
  Bedst i test
 • Gastromand
  2018
  2018

Rank, elegant og mineralsk vin, der med en friskhed som et saftig Granny Smith-æble byder på en forfriskende smag og et pikant strejf af hasselnødder. Utrolig mødekommende vin.

Læs mere
 • Vinexpressen.dk
  2019
  2019
  91-92 Point
 • Gastromand
  2018
  2018
  Bedst i test
 • Gastromand
  2018
  2018

Rank, elegant og mineralsk vin, der med en friskhed som et saftig Granny Smith-æble byder på en forfriskende smag og et pikant strejf af hasselnødder. Utrolig mødekommende vin.

Læs mere
  Mængde
  pris
  Chorey-les-Beaune Blanc 2021
  Pris ved 6 stk.
  Mængdepris

  Før 399 kr.

  299
  kr. /stk
  Spar i alt 600 kr.
  Se flere priser
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Gedeost
  Mager fisk
  Skaldyr
  Sushi
  Vegetariske retter

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Chorey-les-Beaune Blanc

  Kompromisløs, anmelderrost og helt igennem elegant. Louis Jadot's forrygende hvidvin fra Chorey-les-Beaune er et klokkeklart pletskud, der har taget anmeldere og kunder med storm. Her er vinen, man serverer, når man gerne vil imponere eller forkæle sig selv med lidt ekstra luksus. En fremragende hvid Bourgogne med gavmild næse og saftig, cremet mund.

  Chorey-lès-Beaune

  Nord for Beaune, ikke langt fra Corton-højen, ligger Chorey-les-Beaune på en blød bakke i landsbyen Chorey. Området kendes især for sine Pinot Noir-vine, men hvidvinene gør sig i stigende grad bemærket. De stilrene hvidvine er kendt for deres generøse og imødekommende stil, der gør dem til et oplagt sted at starte, hvis man ikke har forkælet sig selv med Bourgogne-Chardonnay før.

  Jordbunden i Chorey-les-Beaune er ler- og kalkholdig og består hovedsageligt af et tykt lag af grus, sand- og småsten – det, der i geologiske termer kaldes alluvium. Frugtbare forhold for Chardonnay-druen, der her viser sig fra sin indbydende, ranke og elegante side.

  Smagen af rank elegance

  Chorey-les-Beaune giver med sin slanke elegance, forrygende struktur og nøddeagtige mineralitet påmindelser om de dyrere appellationer mod syd såsom Puligny- Montrachet. I bouqueten byder vinen på en tæmmet eksotik med ananas, citrongræs, hvide blomster og et pikant strejf af hasselnødder. I smagen er vinen frisk med mineralske undertoner, som kun en hvid Bourgogne kan være det.

  Med Chorey-les-Beaune får du en livlig Chardonnay med fine påmindelser om opholdet på fad, der har bidraget til vinens kompleksitet. En vin med eksemplarisk struktur, der med en friskhed som et saftig Granny Smith-æble byder på en forfriskende afslutning og en nærmest mundvandsfremkalende syre, som kalder på den næste slurk. En på alle måder indbydende vin, der er utrolig let at blive begejstret for.

  Druerne til Chorey-Les-Beaune håndplukkes, hvorefter de nænsomt presses, før de gærer i egefade, hvoraf en tredjedel er nye fade. Vinen lagrer i 15 måneder med sit bundfald, før den flaskes og frigives til salg. Vinen har et flot lagringspotentiale og kan nydes nu eller gemmes i op til 5 år.

  Perfekt til salater, frisk fisk og godt selskab

  Chorey-les-Beaune er hvidvinen til enhver lejlighed. Så godt smager den. Men som enhver dejlig vin, så matcher den også en række retter. Fra havet vil den elegante Chardonnay passe flot til ceviche, sushi, fisk og skaldyr og andre friske fiskeservinger, mens den også flot vil ledsage salater, grønsagsretter, kylling og gedeost.

  Læs hele beskrivelsen
  H - BeauneClosdesUrsulesCabotte2019 (4)_Edit.jpg
  Produceret af Maison Louis Jadot
  Louis Jadot hører til blandt Bourgognes mest historiske og prestigiøse vinproducenter for både hvide og røde vine. Louis Henri Denis Jadot kom til Beaune fra Belgien i slutningen af 1700-tallet, og opkøbte en del vinmarker, bl.a. den legendariske monopol-mark ”Beaune 1. Cru Clos des Ursules”, som den dag i dag er en husets signaturvine. Maison Louis Jadot blev etableret i 1859.Vinhuset besidder i alt 150 hektar vinmarker, hvor af 70 hektar ligger i Côte d’Or. I dag betragter enkelte fejlagtigt Louis Jadot som en negociént, der opkøber druer hos lokale vinbønder, men op imod 70 % af vinene stammer imidlertid fra huset egne marker. At Louis Jadot i dag er et af de mest velansete vinhuse i Bourgogne må i allerhøjeste grad tilskrives, at de fornemme og lovpriste vine siden 1970 er skabt og profileret af den legendariske og karismatiske vinmager Jacques Lardière. Han gik på pension i 2012 og overlod pladsen til Frédéric Barnier, som med stor respekt for Lardières arbejde har taget arven og opgaven op. At samtlige vine produceres på et ekstremt højt niveau har blandt andet resulteret i, at Louis Jadots vine er repræsenteret på 19 ud af Frankrigs 27 trestjernede Michelin restauranter.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt