Marziano Abbona Riesling, Chloris 2023

Italien
Italien
Piemonte
Langhe

Med Chloris Riesling får du sprød citrus, hvide blomster og saftig stenfrugt i skøn forening – en livlig og aromatisk hvidvin fra det familiedrevne vinhus Marziano Abbona i de bakkede landskaber i Piemonte. Perfekt til fisk, skaldyr og retter med lime og friske krydderurter.

Læs mere
    Riesling, Chloris 2023
    263
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Passer godt til
    Asiatisk mad
    Kalv
    Mad med citrus
    Mager fisk
    Skaldyr
    Smagsnoter
    Lime

    Lime

    Grønt æble

    Grønt æble

    Honning

    Honning

    Jasmin

    Jasmin

    Petroleum

    Petroleum

    Citron

    Citron

    Druer
    Riesling

    Beskrivelse

    Familiefirma

    Marziano Abbona driver sit vinhus sammen med datteren Chiara i Dogliani i Langhe, den sydlige del af Piemonte. Ligesom mange andre vinhuse har Abbona vinmarker i forskellige områder – Barolo, Barbaresco og Alba – og Abbona råder i dag over 42 ha vinmarker i Piemonte. Fælles for disse marker er, at de er nøje udvalgt, siden Abbona startede deres eget vinhus i 1970. Han er blandt topproducenterne i sit område af både Barolo, Barbaresco og Barbera, men helt særligt er også hans Dolcetto-vin Papa Celso, opkaldt efter faderen. Papa Celso er den Dolcetto-vin, der oftest har modtaget 3 glas i Gambero Rosso.

    Riesling fra højderne

    Selvom Piemonte er bedst kendt for sine røde vine som Barolo og Barbaresco, rummer området også fantastiske muligheder for aromatiske, hvide druer – især i de køligere egne som Dogliani og Langhe. Her får Riesling mulighed for at udvikle en flot friskhed, nerve og mineralitet.

    Intet fad

    Chloris Riesling er vinificeret udelukkende på ståltank for at bevare druens naturlige friskhed og aromatiske udtryk. Druerne håndhøstes og presses nænsomt, og vinen gennemgår en koldgæring, hvilket fremhæver citrus, hvide blomster og stenfrugt i næsen. Ingen fadlagring – kun ren, klar Riesling med præcision og balance.

    Oplagt til mad

    Chloris Riesling er et oplagt valg til retter med friskhed og finesse. Prøv vinen til f.eks. kylling med citron og urter, kalv med lette saucer (sennep/estragon), asiatiske retter med lime, koriander og chili, vegetarretter og ikke mindst til hvid fisk og skaldyr. Den klarer nu også de friske og milde oste.

    Læs hele beskrivelsen
    H - Marziano Abbona - wide - 21_Edit.jpg
    Produceret af Marziano Abbona
    Marziano Abbona driver sit vinhus sammen med datteren Chiara i Dogliani, i Langhe, den sydlige del af Piemonte. Ligesom mange andre vinhuse har Abbona vinmarker i forskellige områder; Barolo, Barbaresco og Alba, og Abbona råder i dag over 42 ha. vinmarker i Piemonte. Fælles for disse marker er, at de er nøje udvalgt siden Abbona startede deres eget vinhus i 1970. Han er blandt topproducenterne for sit område af både Barolo, Babaresco og Barbera, men helt særligt er også hans Dolcetto-vin Papa Celso opkaldt efter faderen. Papa Celso er den Dolcetto-vin, der oftest har modtaget 3 glas i Gambero Rosso.
    Fra <a href="/sog/?q=Piemonte">piemonte</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
    Fra piemonte området i Italien
    Piemonte ligger i Nordvestitalien, ved foden af alperne, som også har givet området navnet Pie (de) Monte. Piemonte udgør sammen med Toscana det mest fornemme og eftertragtede vindistrikt i Italien med de verdensberømte vine Barolo, Babaresco og Barbera d’Alba som vin-profiler. Det er især de blå druer Nebbiolo, Barbera og Dolcetto, der er rygrad for vinene fra Piemonte, og kendetegnet er generelt meget gemmepotentielle og sofistikerede vine.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt