Menade Nosso - Verdejo Natural 2021

Spanien
Spanien
Castilla y León
Rueda

Flot afbalanceret naturvin med duftnuancer af pære, ananas, hvide blomster og nyslået hø i. I smagen understøttes modne citrusfrugter af fin mineralitet og urtepræg.

Læs mere

Flot afbalanceret naturvin med duftnuancer af pære, ananas, hvide blomster og nyslået hø i. I smagen understøttes modne citrusfrugter af fin mineralitet og urtepræg.

Læs mere
  • Ecological
  • EcologicalNaturewine
  • NatureWine
Nosso - Verdejo Natural 2021
205
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Fed fisk
Mager fisk
Ost
Sushi
Tapas
Vegetariske retter
Smagsnoter
Lime

Lime

Honning

Honning

Grapefrugt

Grapefrugt

Fennikel

Fennikel

Fersken

Fersken

Stikkelsbær

Stikkelsbær

Druer
Verdejo

Beskrivelse

Nosso er Menades imponerende naturvin – en flot afbalanceret vin lavet på Verdejo-druen. Vinen blev flot omtalt i Gastromands test af naturvin:

"Usvovlet vin på verdejo fra Rueda i Spanien. Fed næse med cremet pæreduft. Munden er ligeledes fyldig og rig, men der er også syre og flydende grus til at skabe balance. Spændende vin med bred anvendelighed. Fx kylling i stegeso med løg, urter og fløde."

Nosso startede som et eksperiment, og en nysgerrighed omkring hvorvidt det i det hele taget var muligt for de tre søskende, at fremstille vine uden tilsætning af svovl overhovedet. Eksperimentet skulle imidlertid vise sig at blive overordentlig succesfuldt for dem. Udgangspunktet er 60 år gamle Verdejo-vinstokke beplantede i kalk- og grusholdige jorder. Håndhøstningen af klaserne foregår om natten for at modstå oxidation, en streng nødvendighed hvis man vil lave naturvin. I vinproduktionen anvendes udelukkende naturlig gær, og CO2 tilføres for at danne et forseglende lag over vinen, og dermed at sikre den mod oxidation. Den efterfølgende spontane malolaktiske gæring gennemføres udelukkende med hjælp fra naturlige bakterier. Herefter lagrer vinen med sit bundfald i seks måneder inden aftapning på flaske. Nosso – Verdejo Natural er en sand naturvin. Vinen har sarte strågule reflekser, og i bouqueten er der koncentrerede duftnuancer af pære, ananas, hvide blomster og nyslået hø. I smagen er vinen flot afbalanceret med en næsten olieret tekstur, understøttet af modne citrusfrugter og fennikel, afsluttende af en fin mineralitet og en næsten bitter urteagtighed. Den vil utvivlsomt placere sig i nærheden af Det Ny Nordiske køkken. Husk at naturvine altid er mere opbevaringskrævende end andre vintyper. Opbevaringstemperaturer over 14 grader kan på ingen måde anbefales.  

Læs hele beskrivelsen
H - Menade - Wide - 5_Edit.jpg
Produceret af Menade
Menade drives i dag af Sanz-familiens sjette generation. De tre dynamiske søskende tog over i 2005 og var fast besluttet på at associere Menade-navnet med vine af høj kvalitet. Det betød i første omgang en kraftig reduktion af høstudbytterne – og senere en omlægning til økologiske retningslinjer, hvilket førte til at Menade kunne smykke sig med certificeringen som Ruedas første økologiske producent. Menade er beliggende i den nordlige del af Rueda, nær Duero-floden. Besiddelserne er på hele 260 ha, beliggende ca. 800 meter over havets overflade, med jordbund bestående af sandholdig ler, kalk og grus. Generelt er vinene en læskende og forfriskende nydelse, præget af sprødhed, mineralitet og renhed i en noget nær perfekt balance og harmoni.
Fra <a href="/sog/?q=Castilla y León">castilla y león</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
Fra castilla y león området i Spanien
Lige syd for byen Valladolid på den spanke højslette ligger Rueda-distriktet, der konkurrerer med Rias Baixas om at være Spaniens bedste hvidvinsdistrikt. Her er kontinentalt klima med store temperaturforskelle mellem dag og nat og vinmarker i op til 800 meter over havets overflade. I starten af 1970’erne investerede vinmagere både kapital og viden i dette område med henblik på at lave hvidvine af den meget kalkholdige jord, som er fremragende til at skabe sprøde, aromatiske hvidvine på den lokale grønne drue Verdejo. Men det var først med mere moderne metoder og moderne vinmagere at den vinstil vi elsker Rueda for i dag blev områdets fingeraftryk, dette skete i takt med at Rueda fik DO-status i 1980 og 1990’erne gav for alvor Rueda sit renommé for fremragende, hvidvine med både international og flot spansk stil.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt