Nals Margreid Cuvée Chardonnay-Sauvignon 2022

Italien
Italien
Alto Adige

Charmerende og lettilgængelig hvidvin skabt på Chardonnay og Sauvignon Blanc. Tæt, sprød og med en dejlig understøttende syre og mineralitet.

Læs mere

Charmerende og lettilgængelig hvidvin skabt på Chardonnay og Sauvignon Blanc. Tæt, sprød og med en dejlig understøttende syre og mineralitet.

Læs mere
  Cuvée Chardonnay-Sauvignon 2022
  149
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Fed fisk
  Mad med citrus
  Nordisk køkken
  Skaldyr
  Vegetariske retter
  Smagsnoter
  Æble

  Æble

  Smør

  Smør

  Ananas

  Ananas

  Vanilje

  Vanilje

  Stjernefrugt

  Stjernefrugt

  Stikkelsbær

  Stikkelsbær

  Honning

  Honning

  Grapefrugt

  Grapefrugt

  Fersken

  Fersken

  Druer
  Chardonnay
  Sauvignon Blanc

  Beskrivelse

  NM Cuvée

  Hos Nals Margreid producerer de en lang række hvide druesorter, som blandt andet Riesling, Pinot Bianco, Gewürztraminer, Pinot Grigio og Moscato. NM Cuvée er vinhusets bud på en hverdagsvin, som er et blend af 70% Chardonnay og 30% Sauvignon Blanc. Gennemgående for Nals Margreid er den gedigne og præcise smag, som går igen i alle deres vine.

  Chardonnay-druerne til denne ”NM Cuvée” kommer fra kalkholdige jorde i de varmere og lavere beliggende områder, som passer Chardonnay bedre. Til gengæld dyrkes Sauvignon Blanc i de højere beliggende områder i et mere køligt klima med mineralske og gamle vulkanbaserede jorde.

  Alle druerne høstes med håndkraft. Herefter gæres den klarede most ved lav temperatur i omkring tre uger i rustfri ståltanke. Før den unge vin bliver tappet på flaske, så får den lov at ligge på bærmen i yderligere 5 måneder for at optage mere smag, karakter, dybde og kompleksitet.

  Alsidig hvidvin

  Hele missionen for Nals Margreid i dette spændende blend er at tilbyde en lettilgængelig og charmerende hvidvin, som kan bruges bredt, og det er i dén grad lykkes. Vinen har en frisk duft af passionsfrugt og lidt ananas-, grape- og citrongræsnoter. I smagen får du det bedste fra begge verdener, hvor smagen er tæt, sprød og med en dejlig understøttende syre og mineralitet, som gør at vinen kan bruges til en lang række madretter eller blot som hyggevin.

  Server gerne vinen til cremede pastaretter, lyst kød, fisk og skaldyr, faste oste, vegetarretter eller blot som en aperitif med lidt tilhørende snacks.

  Læs hele beskrivelsen
  H - nals-margried1_Edit.jpg
  Produceret af Cantina Nals Margreid
  ”Italiens bedste hvidvine” sådan beskrev Gambero Rosso Nals Margreid i 2014. En sådan påstand kan altid diskuteres, men der er ingen tvivl om at Nals Margreid producerer en lang række fremragende vine. Nals Margreid blev grundlagt i 1985, da de to vinerier Cantine Nalles (grundlagt i 1932) og Magrè-Niclara (grundlagt i 1954) blev fusioneret under samme tag. I dag er 140 vinavlere, fra 150 ha vinmarker fordelt over forskellige steder i Alto Adige, tilknyttet vineriet. Sammen kreerer de vine der udtrykker terroir og druernes ypperste karakteristika, men samtidig søges der efter en konstant forfinelse af traditionerne. Vinmarkerne ligger i 14 forskellige subområder, fra nord for Nals til syd for Margreid, og hvert lille område har et helt specielt mikroklima. Markerne ligger i 200 til 900 meter over havet men Alperne beskytter området mod kulden fra nord og fra syd omsvøber Middelhavsvarmen markerne.
  Fra <a href="/sog/?q=Alto Adige">alto adige</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
  Fra alto adige området i Italien
  I Alto Adige er det italienske navn for Sydtyrol og er det smukke grænseområde mellem Østrig og Italien. 70 % af produktionen er klassificeret som DOC og ikke mindst betragtes hvidvinene her fra som nogle af Italiens bedste, typisk på Pinot Grigio, Gewürtztraminer, de røde vine lavet især på den lokale drue Schiava og Blauburgunder (Pinot Noir).

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt