Pemo Pecorino 2021

Italien
Italien
Abruzzo
 • Mundus Vini
  2018
  2018
  Guld

Tør og frugtrig vin med pæn fylde og dejlige noter af citrus- og tropiske frugter. Smagen er mineralsk med frisk ananas, salvie og en fin syrebalance.

Læs mere
 • Mundus Vini
  2018
  2018
  Guld

Tør og frugtrig vin med pæn fylde og dejlige noter af citrus- og tropiske frugter. Smagen er mineralsk med frisk ananas, salvie og en fin syrebalance.

Læs mere
  Pecorino 2021
  119
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Allround
  Italiensk mad
  Lyst fjerkræ
  Nordisk køkken
  Skaldyr
  Smagsnoter
  Citron

  Citron

  Grus

  Grus

  Mandel

  Mandel

  Pære

  Pære

  Fersken

  Fersken

  Knuste sten

  Knuste sten

  Druer
  Pecorino

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Pecorino-druen, hvis oprindelse menes at være fra Marche, var i mange år en glemt drue. Den er vanskelig at dyrke, blomstrer uregelmæssigt, kræver intens pleje i løbet af sommeren og så den væsentligste grund: den yder langt mindre kvantitet end Trebbiano-druen. Igennem de sidste 25 år har flere producenter dog fået øjnene op for hvad druen kan præstere i Marche og Abbruzo. Pemo Pecorino er klassificeret som Terre di Chieti IGT, hvilket skyldes at der i Abruzzo kun er en hvidvin som DOC nemlig Trebbiano d’Abruzzo. Pemo Pecorino er fremstillet af fuldmodne druer, der er plukket tidligt om morgenen. Efter presningen af druerne er der skindkontakt i 18-24 timer inden mosten klares og gæringen i rustfrie ståltanke ved lave temperaturer sættes i gang. Resultatet er en tør, frugtrig vin med en pæn fylde og en fin strågul farve med et grønligt skær. Bouqueten domineres af noter citrus- og tropiske frugter. Smagen er mineralsk med en fin syrebalance og frisk ananas, salvie og en lille smule anis.
  Læs hele beskrivelsen
  H - The Wine People - wide - 27_Edit.jpg
  Produceret af The Wine People
  The Wine People er et ungt vinfirma, grundlagt i 2009, men folkene bag firmaet har mange har mange års erfaring i vinbranchen. Grundlæggeren, Stefano Girelli, har i mange år været en af de ledende personer i italiensk vinfremstilling og har stået bag mange store vinmærker og også kendte ejendomme i blandt andet Chianti Classico. Et ønske om at prøve noget andet, fik Stefano Girelli til at grundlægge The Wine People med den klare målsætning at producere vin af god kvalitet til en rimelig pris. Vinfremstillingen sker hos udvalgte producenter i forskellige regioner i Italien og som garant for vinens kvalitet er Stefano Ghiocclioli, en af Italiens bedste Winemakere, som Stefano Girelli har arbejdet sammen med siden midten af 1990’erne. Chiocclioli er manden bag mere end 70 ”3 glas” vine i Gambero Rosso og flere 100 point vine i Wine Spectator og Wine Advocate. Stefano Chioccioli sætter lige så stor at ære i at producere gode vine i et rimeligt prisleje, som at være konsulent for de mest kendte ejendomme i kendte områder som f.eks. Toscana.
  Fra <a href="/sog/?q=Abruzzo">abruzzo</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
  Fra abruzzo området i Italien
  Region hørende til midt-Italien om end mest er forbundet med Syditalien. Ca. 30.000 ha. stort område ved Adriaterhavskysten. Bjergkæden Apenninerne løber gennem Abruzzo, og når her sine højeste punkter. Abruzzo er Italiens 5. største vinproducerende region som udgøres af vin hovedsalig på de italienske druer Montepulciano ( blå drue) og Trebbiano (grøn drue).

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt