Rodrigo Méndez Albariño - O Raio da Vella 2022

Spanien
Spanien
Galicien
Rias Baixas
 • Parkers Wine Advocate
  2020
  2020
  93 Point
 • Parkers Wine Advocate
  2022
  2022
  92 Point

Stor hvidvin med eksemplarisk struktur, der er pakket med citrusfrugter, hvide blomster, knust granit, østersskal, mynte og hvid peber. Utrolig frisk og læskende.

Læs mere
 • Parkers Wine Advocate
  2020
  2020
  93 Point
 • Parkers Wine Advocate
  2022
  2022
  92 Point

Stor hvidvin med eksemplarisk struktur, der er pakket med citrusfrugter, hvide blomster, knust granit, østersskal, mynte og hvid peber. Utrolig frisk og læskende.

Læs mere
  Albariño - O Raio da Vella 2022
  345
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Gris
  Lyst fjerkræ
  Mager fisk
  Skaldyr
  Sushi
  Smagsnoter
  Citron

  Citron

  Grapefrugt

  Grapefrugt

  Honningmelon

  Honningmelon

  Nektariner

  Nektariner

  Grønt æble

  Grønt æble

  Druer
  Albarino

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Albariño O Raio da Vella kommer fra noget så sjældent som en mark, der er beliggende 0 meter over havets overflade. Denne mark har Rodrigo selv plantet for 10 år siden, vitterligt helt ude på grænsen til Atlanterhavet. I øvrigt samme sted som vinen SKETCH, som han laver med Raul Perez. Marken har fra dag ét været dyrket økologisk og jorden er på grund af beliggenheden meget præget af sand og granit. Vinen har gæret ved det naturlige gær og lagret i ét stort 1500 liters fad (4 år gammelt). Rodrigo leger med battonage her for at give vinen dybde og struktur i smagen. Som med Sàlvora, så bør man lige give O Raio da Vella lidt luft før servering, så folder der sig en på samme tid intens, men underspillet aroma sig ud. Duften er pakket med bl.a. citrusfrugter, hvide blomster, knust granit, østersskal, mynte og hvid peber. På tungen er vinen utrolig frisk og læskende. Samtidig besidder den en fantastisk struktur for Albariño og må være det bedste bevis på, at man godt kan lave virkelig stor vin på unge vinstokke af Albariño. Med en årlig produktion på ca. 2000 flasker, så er O Raio da Vella desværre en meget sjælden sag, men bør prøves af alle med hang til Albariño ud over det sædvanlige og bare stor hvidvin generelt. Her får du en utrolig alsidig hvidvin, der selvfølgelig er oplagt til stort set alt fra havet, men også til lyst kød som gris og fjerkræ, serveret med masser af grønt og lette saucer. Bør serveres i store Bourgogneglas ved 7-8 grader og kan gemmes op til 10 år fra høståret.

  Læs hele beskrivelsen
  H - Rodrigo-Mendez-wide-4_Edit.jpg
  Produceret af Rodrigo Mendez
  Rodrigo Mendez er født og opvokset i Galicien, hvor han igennem mange år, især sammen med Raul Perez, har lavet mange af de mest spændende vine i Galicien. Bl.a. på hans projekt kaldet Forjas del Salnes, hvor hans vine bl.a. er blevet sammenlignet med vine fra Montrachet og Morstein. Siden 2010 har Rodrigo dog – lidt under radaren – opbygget sit eget lille domaine omkring hjembyen Meano i Val do Salnes, i det mest nordvestlige område af Rias Baixas. De små afsides beliggende parceller dyrkes alle økologisk, og de er en kombination af parceller med op til 150 år gamle vinstokke, som familien har ejet igennem generationer, og parceller Rodrigo selv har plantet indenfor de sidste 10-15 år.
  Fra <a href="/sog/?q=Galicien">galicien</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
  Fra galicien området i Spanien
  Rias Baixas ligger i hjertet af regionen Galicien, lige nord for Portugal og ud mod Atlanterhavet, hvor klimaet er maritimt og mildt. Hører til Spaniens absolut bedste hvidvinsområde. Den lokale druesort er Albariño. Rias Baixas betyder de nedre vige, og området dækker små dale og slugter helt ud til det kølige Atlanterhav flankeret af gyldne strande. Og så ligger Rias Baixas i Galicien, kendt for den berømte pilgrimsrute til Santiago de Compostela, El Camino.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt