Stoney Range Riesling 2023

New Zealand
New Zealand
Waipara Valley
 • Wine Orbit Wine Review
  2020
  2020
  95 Point
 • Vinexpressen.dk
  2020
  2020
  Høj genkøbsfaktor
 • Vinous
  2020
  2020
  Sølv

Pragtfuld, indbydende og livlig Riesling. Intens og aromatisk med fine florale påmindelser, pikante lime- og citrusfrugter og medium fylde. Velafstemt frugt og sødmefuld med rank frugtsyre.

Læs mere
 • Wine Orbit Wine Review
  2020
  2020
  95 Point
 • Vinexpressen.dk
  2020
  2020
  Høj genkøbsfaktor
 • Vinous
  2020
  2020
  Sølv

Pragtfuld, indbydende og livlig Riesling. Intens og aromatisk med fine florale påmindelser, pikante lime- og citrusfrugter og medium fylde. Velafstemt frugt og sødmefuld med rank frugtsyre.

Læs mere
 • Sustainable
Mængde
pris
Riesling 2023
Pris ved 6 stk.
Mængdepris

Før 169 kr.

89
kr. /stk
Spar i alt 480 kr.
Se flere priser
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Aperitif
Lyst fjerkræ
Skaldyr
Smagsnoter
Lime

Lime

Grønt æble

Grønt æble

Honning

Honning

Jasmin

Jasmin

Petroleum

Petroleum

Citron

Citron

Druer
Riesling

Eksperternes vurdering

Kjær & Sommerfeldt fortæller

Stoney Range Riesling fra Sherwood Estate er en flot og fyldig hvidvin fra det sydlige New Zealand.

Beskrivelse

Riesling er en af mest ædle grønne druesorter, og druen bag fortrinlige hvidvine i verdensklasse, der smukt afspejler den jord, den har vokset i. I New Zealand udviser druen utrolig flot elegance og fremragende syre. Stoney Range Riesling er en pragtfuld, indbydende og frugtrig Riesling, der på fornem vis viser druen frem fra sin bedste side. Internationalt kendte Master of Wine, Bob Campbell, skriver følgende: "Medium-dry Riesling with subtle lime juice, wildflower and green apricot flavours. Subtle sweetness is balanced by fresh acidity to give the wine an attractive tension. A well-made wine that's just a little green. Value at this price."

Stolt familie fra frodige Waipara Valley

Det familiedrevne, uafhængige Sherwood Estate Wines har siden 1987 markeret sig på den internationale vinscene med deres mageløse vine fra deres vingård i det frodige Waipara Valley. Dalen, Waipara Valley, ligger i North Canterbury ikke særlig langt nord for storbyen Christchurch på sydøen. Her har et lille dusin vinhuse gjort dalen kendt for sine livlige, imponerende Riesling-vine, såvel som pragtfulde vine lavet på Pinot Noir og Sauvignon Blanc.

Vinhusets målrettede og respektfulde tilgang til vinproduktion har over de seneste 30 år taget familien Sherwood, som står bag, fra at være et en-mands brand og til at være en af de største uafhængige vinproducenter i New Zealand. Skønt vingården er en af regionens ældste, er det stadig pionerånden, der driver foretagendet, og selvom Sherwood Estate Wines i dag er en millionforretning, har ægteparret Dayne og Jill Sherwood fortsat en finger med overalt. Herved sikrer de, at vinene fra deres marker fortsat bliver ved med at have sin helt særlige stil og enestående kvalitet.

Livlig, forfriskende Riesling

Stoney Range Riesling er en utrolig flot intens og aromatisk Riesling, der byder på fine florale påmindelser, pikante lime- og citrusfrugter og friske, røde æbler. Vinen har en flot klar lysegul farve og balancerer på harmonisk vis sin lette sødme med en forfriskende, rank frugtsyre.

De lange varme somre i Waipara Valley skaber her de optimale forhold for at Riesling-druen kan modnes langsomt over tid, hvilket giver vinen sin dybe kompleksitet i smagen. For at bevare friskheden i druerne, plukkes de i de tidlige, svale morgentimer fra markerne Stirling og George’s Road. Resultatet er en vin med utrolig velafstemt frugt, forfriskende frugtsyre og flot medium fylde i kroppen. Her får du en vin, der fremstår med Riesling-druens flotteste karakteristika.

Perfekt til skaldyr lyst fjerkræ

Stoney Range Riesling er en dejlig multianvendelig vin, der kan nydes i sig selv, men også ledsager skaldyr eller lyst fjerkræ. En vin skabt til umiddelbar nydelse.

Læs hele beskrivelsen
H - Hand harvest pinot (7)_Edit.jpg
Produceret af Sherwood Estate
Det familieejede Sherwood Estate ligger i den frodige Waipara Valley. Vingården blev etableret i 1987 af Dayne og Jill Sherwood, og gør dermed Sherwood Estate til en af regionens ældste. Selvom vingården i dag er veletableret og rentabel, har pionerånden aldrig helt forladt ægteparret. De foretrækker at have ”hands-on” på selv den mindste detalje, hvad enten det er på markerne eller i kældrene. ”We do it all. All day, every day.”, som en stolt Jill ynder at sige. De jordmæssige besiddelser er vokset fra 3 til 105 ha, og dyrkes i overensstemmelse med New Zealand Wine Growers Sustainable Programme. Fra deres seks vinmarker i Waipara dyrker de Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Riesling, Chardonnay og Pinot Gris. En enkelt besiddelse i Marlborough er udelukkende dedikeret til Sauvignon Blanc. Vinene fra Sherwood Estate er af enestående høj kvalitet, tro mod alt hvad man forbinder med vine fra New Zealand: kølig velafstemt frugt, delikat friskhed i perfekt balance.
Fra <a href="/sog/?q=Waipara Valley">waipara valley</a> området i <a href="/sog/?q=new zealand">New Zealand</a>
New Zealands kølige, maritime klima har vist sig særdeles velegnet til produktion af kvalitetsvine. Særligt klassiske europæiske koldklimadruer som Sauvignon Blanc, Chardonnay, Riesling og Pinot Noir synes at trives i dette ørige fjernt fra alt. Vinproduktionen er koncentreret omkring Sydøen, hvor Marlborough-regionen var den første, der vækkede den internationale interesse. Siden er andre regioner kommet til. En af disse er Waipara, der ligger 45 minutters kørsel fra Christchurch. Regionen er kendt for sine varme, stabile somre og lave nedbørsmængder, hvilket gør Waipara til et enestående dyrkningsområde for kvalitetsvine.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt