Terra Linda Viura/Chardonnay 2022

Spanien
Spanien
Castilla - La Mancha
 • VinAvisen
  2022
  2022
 • VinAvisen
  2020
  2020
 • VinAvisen
  2018
  2018

Smuk, gylden hvidvin med masser af smagsrigdom, elegance og friskhed. Udtryksfuld og delikat bouquet af gule frugter med et strejf af vanille.

Læs mere
 • VinAvisen
  2022
  2022
 • VinAvisen
  2020
  2020
 • VinAvisen
  2018
  2018

Smuk, gylden hvidvin med masser af smagsrigdom, elegance og friskhed. Udtryksfuld og delikat bouquet af gule frugter med et strejf af vanille.

Læs mere
  Spar 40%
  Viura/Chardonnay 2022

  Før 109 kr.

  65
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Aperitif
  Fed fisk
  Italiensk mad
  Lyst fjerkræ
  Ost
  Tapas
  Smagsnoter
  Æble

  Æble

  Smør

  Smør

  Ananas

  Ananas

  Vanilje

  Vanilje

  Stjernefrugt

  Stjernefrugt

  Honning

  Honning

  Lime

  Lime

  Citron

  Citron

  Estragon

  Estragon

  Druer
  Chardonnay
  Viura

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Terra Linda Viura Chardonnay

  Vores super populære Syrah-skønhed, Terra Linda, har fået følgeskab af den dejligste hvidvin lavet på druerne Chardonnay og den populære spanske drue, Viura. Terra Linda betyder groft oversat ’fra den smukke jord’, og denne flotte gyldne hvidvin med grønne reflekser besidder al den smagsrigdom og rundhed, du venter dig af en god Chardonnay-vin, og så med det ekstra friske pift, som vinen får fra Viura-druen.

  Smuk gylden hvidvin

  Terra Linda er et utrolig harmonisk blend af Chardonnay og Viura med en udtryksfuld og enormt delikat bouquet af gule, modne frugter såsom fersken og ananas med flotte noter af vanille og et fint fadpræg. Chardonnay-druen bidrager med flot smagsrigdom og fylde, imens Viura-druen afrunder vinen med fine noter af lime, grapefrugt og hyldeblomst. Druerne til vinen høstes, når druerne er perfekt modnet for at sikre frugten og det aromatiske udtryk i den færdige vin. Resultatet er en utrolig elegant vin med medium fylde, masser af friskhed og en silkeagtig eftersmag.

  Spansk område i rivende udvikling

  Terra Linda kommer fra det spændende spanske vinområde Castilla-La Mancha. Castilla-La Mancha er den største spanske vinregion med mere end 190.000 hektar, der bruges til vindyrkning, og her dyrkes halvdelen af hele landets druer. Området former en halvmåne ud på den enorme spanske højslette, der breder sig ud syd for hovedstaden Madrid. La Mancha-sletten ligger på en højde på omkring 700 meter og har et ekstremt kontinentalt klima med brændende varme somre og frostkolde vintre. Med den spanske vinrevolution, der fulgte op gennem 1980’erne og 90’erne, har området undergået en kolossal udvikling, hvor vindyrkere har sat fokus på moderne vindyrkningsteknologi og nøje udvælgelse af druesorter. La Mancha betyder knastør, og det er netop de druer, der kan modstå tørken, der trives her. Området er i dag kendt for sine fantastiske vine af høj kvalitet til prisen.

  Perfekt til fisk og skaldyr

  Terra Linda er en forfriskende vin, der er utrolig let at nyde i sig selv, men som også er velegnet til maden. Den perfekte ledsager til alt det gode fra havet.

  Læs hele beskrivelsen
  Fra <a href="/sog/?q=Castilla - La Mancha">castilla - la mancha</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
  Castilla-La Mancha er spaniens største vinproducerende region, og afdækker et areal på ikke færre end 700.000 ha. Således har regionen stået bag omkring halvdelen af al vin produceret i Spanien, ikke mindst anført af hvidvinsdruen Airén, der på et tidspunkt var verdens mest beplantede sort. Vinene fra den vidtfavnene region, der ligger på et plateau i cirka 700-800 meters højde syd for hovedstaden Madrid, blev frem til slutningen 1970’erne primært solgt i bulk, men herefter gennemgik regionen i al stilhed en kvalitetsmæssig revolution – ikke mindst takket være indføring af moderne teknikker og marker og kældre. De relativt billige jordpriser i Castilla-La Mancha er selvsagt en stærkt medvirkende årsag til, at vinene herfra typisk ligger i et yderst attraktivt prisniveau. Således kan Castilla-La Mancha i dag bryste sig af at være en region, der måske mere end nogen anden, formår at levere vine med en helt enestående sammenhæng mellem pris og kvalitet.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt