Vulcanico Paternoster Vulcanico, Falanghina, Basilicata 2022

Italien
Italien
Basilicata

Falanghina er cremet og bløs og byder på fine noter af både limeskal, grønne æbler og krydderurter. Syre-sødme-balancen er perfekt og giver næsens grønne profil et herligt modspil.

Læs mere

Falanghina er cremet og bløs og byder på fine noter af både limeskal, grønne æbler og krydderurter. Syre-sødme-balancen er perfekt og giver næsens grønne profil et herligt modspil.

Læs mere
  Paternoster Vulcanico, Falanghina, Basilicata 2022
  175
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Fed fisk
  Italiensk mad
  Lyst fjerkræ
  Smagsnoter
  Citron

  Citron

  Fersken

  Fersken

  Honning

  Honning

  Mandel

  Mandel

  Druer
  Falanghina

  Beskrivelse

  Falanghina-druen hører til en af de relativt ukendte druer fra Italien. Den har historisk været brugt i mousserende vine, men med omhyggelig og seriøs dyrkning skaber den nogle meget spændende hvidvine. Selv i den stegende syditalienske hede modner druen relativt sent. Den yder pæne mængder og er let at arbejde med. I øvrigt referer navnet på vinen, Vulcanico, til karakteren på vinen, som er dyrket i området omkring den ud udslukte vulkan, Monte Vulture. Gæringen sker i rustfrie ståltanke ved kontrollerede temperaturer på 16 -18°C. Efter 5 måneder på sit bundfald, aftappes vinen på flaske.

  Vulcanico Falanghina spiller på mange strenge. I duften er der tydelige noter af både limeskal, grønne æbler og krydderurter. Når du smager på vinen, ændrer den helt karakter, som er cremet og utrolig blød. Syre-sødme-balancen er perfekt, og den giver næsens grønne profil et herligt modspil. Med Vulcanico Falanghina kan du sagtens tage fusen på dine vinvenner eller servere den spændende vin til de lyse kødretter, grillede grøntsager og fisk samt antipasti.

  Læs hele beskrivelsen
  H - Paternoster - wide - 5_Edit.jpg
  Produceret af Paternoster
  Paternoster betyder vores fader og i dette tilfælde passer det rigtig godt, fordi Paternoster er det vinhus der har sat Basilicata på det vinmæssige verdenskort. Paternoster blev grundlagt i 1925 af Anselmo Paternoster som dette år producerede den første Aglianico-vin til eget forbrug i landsbyen Barile, der i dag er centrum for produktionen af Aglianico del Vulture. I dag råder Paternoster over 20 hektar vinmarker fordelt på følgende marker: Rotondo, Macarico, Pian di Carro og Gelosia. Den væsentligste drue er Aglianico, men der dyrkes også Moscato og Fiano. Det var Anselmos søn, Pino, der gjorde Paternoster og Aglianico di Vulture kendt uden for Basilicata. Pino Paternoster introducerede fadlagring i Basilicata og han forstod vigtigheden af terroir, den rigtige jordbund/beliggenhed til den enkelte druesort.
  Fra <a href="/sog/?q=Basilicata">basilicata</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
  Fra basilicata området i Italien
  Basilicata er en af Italiens fattigste regioner og har tidligere haft svært ved at markere sig som et seriøs vinområde. Da Basilicata fik sin egen DOC-status i 1973, begyndte Basilicata for alvor at sælge vine under eget navn, tidligere blev meget af vinen solgt som bulk til andre regioner. Der er en betydeliglig kvalitetsforskel på de forskellige områder i Basilicata, men vinene fra den nordlige del af Basilicata, omkring Monte Vultur, med vulkansk undergrund, regnes for det bedste område. Aglianico del Vulture er den drue som har gjort Basilicata kendt, druen er kendt for give lukkede vine i begyndelsen, der med alderen åbner op og giver nogle interessante kødfyldte, tanninholdige vine med mørke bær og chokolade i smagen.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt