Cantina di Carpi e Sorbara Lambrusco Salamino di Santa Croco Rosso - Dedicato ad Alfredo Molinari

Italien
Italien
Emilia-Romagna

Forfriskende rødvins-Lambrusco med kirsebær og brombær, der viser hvad Lambrusco egentlig handler om. Nyd den direkte fra køleskabet til pizza, pasta eller helt i sig selv.

Læs mere

Forfriskende rødvins-Lambrusco med kirsebær og brombær, der viser hvad Lambrusco egentlig handler om. Nyd den direkte fra køleskabet til pizza, pasta eller helt i sig selv.

Læs mere
  Lambrusco Salamino di Santa Croco Rosso - Dedicato ad Alfredo Molinari
  105
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Grill og barbecue
  Gris
  Kalv
  Lam
  Mørkt fjerkræ
  Smagsnoter
  Viol

  Viol

  Brombær

  Brombær

  Kirsebær

  Kirsebær

  Rose

  Rose

  Druer
  Lambrusco Salamino

  Beskrivelse

  Med Salamino di Santa Croco Rosso har vi endelig fat i det, som Lambrusco egentlig handler om; en frisk og mousserende magentarød vin, der skal nydes i store kølige slurke.

  Enkelte kloner, som fx Lambrusco Salamino di Santa Croce, lægger som her også navn til sin helt egen appellation. Tildelingen skete tilbage i 1970, og området ligger i Modena-provinsen, hvor vinstokkene vokser i sandholdige jorder.

  De høstede druer cryo macererer og gærer efterfølgende med drueskallerne i temperaturregulerede tanke. Gærtyper er særligt udvalgte og skal fremme den færdige vins frugtudtryk. Efter den alkoholiske gæring igangsættes andengæringen i et lukket tanksystem, inden den endelige aftapning på flaske.

  Vinen er dedikeret til Carpis grundlægger, Alfredo Molinari, og kan med fordel serveres direkte fra køleskabet. Hvor usædvanligt det end kan virke at beskrive en rødvin som forfriskende, er det lige nøjagtig hvad denne Lambrusco er, med sine intense frugtnoter der leder tankerne hen på kirsebær, brombær og ribs. Nyd den til alt fra pizza til pasta eller til det rene ingenting.

  Læs hele beskrivelsen
  H-DSC_4875_Edit.jpg
  Produceret af Cantina di Carpi e Sorbara
  Lambrusco har siden 1980'erne haft et lidt blakket ry, men i dag er kvaliteten i top og efterspørgslen stor. For Lambrusco-producenterne er i den grad kommet efter kvaliteten, med den primære vægt på mousserende røde vine. En af disse er Cantine di Carpi e Sorbara, der opstod i 2012 ved sammenlægningen af to historiske producenter; Carpi og Sorbara.
  Fra <a href="/sog/?q=Emilia-Romagna">emilia-romagna</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
  Fra emilia-romagna området i Italien
  Norditaliensk region omfattende en væsentlig del af Posletten, som er kendt for gode vine, italienske gastronomiske specialiteter så som parmesanost og parmaskinke og så sandelig også et par berømte industrier (f.eks. Lamborghini i Bologna og Ferrari i Modena ). Slet og ret blandt Italiens gastronomiske højborge med byen Bologna som ’hovedstad’ og et vin-repertoire af rødvine lavet på den store stjerne blandt blå druer: Sangiovese. Men der er også en del moderne vine på både Merlot og Cabernet Sauvignon og hvidvine på Trebbiano, Pinot Grigio og Chardonnay.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt