Cantina di Carpi e Sorbara Lambrusco Salamino di Santa Croco Rosso - Dedicato ad Alfredo Molinari

Italien
Italien
Emilia-Romagna

Forfriskende rødvins-Lambrusco med kirsebær og brombær, der viser hvad Lambrusco egentlig handler om. Nyd den direkte fra køleskabet til pizza, pasta eller helt i sig selv.

Læs mere

Forfriskende rødvins-Lambrusco med kirsebær og brombær, der viser hvad Lambrusco egentlig handler om. Nyd den direkte fra køleskabet til pizza, pasta eller helt i sig selv.

Læs mere
    Lambrusco Salamino di Santa Croco Rosso - Dedicato ad Alfredo Molinari
    105
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Blød
    Tannisk
    Passer godt til
    Grill og barbecue
    Gris
    Kalv
    Lam
    Mørkt fjerkræ
    Smagsnoter
    Viol

    Viol

    Brombær

    Brombær

    Kirsebær

    Kirsebær

    Rose

    Rose

    Druer
    Lambrusco Salamino

    Beskrivelse

    Med Salamino di Santa Croco Rosso har vi endelig fat i det, som Lambrusco egentlig handler om; en frisk og mousserende magentarød vin, der skal nydes i store kølige slurke.

    Enkelte kloner, som fx Lambrusco Salamino di Santa Croce, lægger som her også navn til sin helt egen appellation. Tildelingen skete tilbage i 1970, og området ligger i Modena-provinsen, hvor vinstokkene vokser i sandholdige jorder.

    De høstede druer cryo macererer og gærer efterfølgende med drueskallerne i temperaturregulerede tanke. Gærtyper er særligt udvalgte og skal fremme den færdige vins frugtudtryk. Efter den alkoholiske gæring igangsættes andengæringen i et lukket tanksystem, inden den endelige aftapning på flaske.

    Vinen er dedikeret til Carpis grundlægger, Alfredo Molinari, og kan med fordel serveres direkte fra køleskabet. Hvor usædvanligt det end kan virke at beskrive en rødvin som forfriskende, er det lige nøjagtig hvad denne Lambrusco er, med sine intense frugtnoter der leder tankerne hen på kirsebær, brombær og ribs. Nyd den til alt fra pizza til pasta eller til det rene ingenting.

    Læs hele beskrivelsen
    H-DSC_4875_Edit.jpg
    Produceret af Cantina di Carpi e Sorbara
    Lambrusco har siden 1980'erne haft et lidt blakket ry, men i dag er kvaliteten i top og efterspørgslen stor. For Lambrusco-producenterne er i den grad kommet efter kvaliteten, med den primære vægt på mousserende røde vine. En af disse er Cantine di Carpi e Sorbara, der opstod i 2012 ved sammenlægningen af to historiske producenter; Carpi og Sorbara.
    Fra <a href="/sog/?q=Emilia-Romagna">emilia-romagna</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
    Fra emilia-romagna området i Italien
    Norditaliensk region omfattende en væsentlig del af Posletten, som er kendt for gode vine, italienske gastronomiske specialiteter så som parmesanost og parmaskinke og så sandelig også et par berømte industrier (f.eks. Lamborghini i Bologna og Ferrari i Modena ). Slet og ret blandt Italiens gastronomiske højborge med byen Bologna som ’hovedstad’ og et vin-repertoire af rødvine lavet på den store stjerne blandt blå druer: Sangiovese. Men der er også en del moderne vine på både Merlot og Cabernet Sauvignon og hvidvine på Trebbiano, Pinot Grigio og Chardonnay.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt