Maison Albert Sounit Caprice - Blanc de Blancs Demi-Sec

Frankrig
Frankrig
Bourgogne
Côte Chalonnaise

Dejlig aromatisk Demi Sec med livlig mousse og flot frugtbouquet med lette eksotiske toner. Fin frugtsødme, der ikke skjuler friskheden.

Læs mere

Dejlig aromatisk Demi Sec med livlig mousse og flot frugtbouquet med lette eksotiske toner. Fin frugtsødme, der ikke skjuler friskheden.

Læs mere
  Mængde
  pris
  Caprice - Blanc de Blancs Demi-Sec
  Pris ved 6 stk.
  Mængdepris

  Før 155 kr.

  109
  kr. /stk
  Spar i alt 276 kr.
  Se flere priser
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Passer godt til
  Aperitif
  Skaldyr
  Stærk krydret mad
  Sushi
  Velkomst
  Smagsnoter
  Æble

  Æble

  Smør

  Smør

  Ananas

  Ananas

  Vanilje

  Vanilje

  Stjernefrugt

  Stjernefrugt

  Pære

  Pære

  Honning

  Honning

  Kamille

  Kamille

  Kvæde

  Kvæde

  Citron

  Citron

  Fersken

  Fersken

  Basilikum

  Basilikum

  Druer
  Chardonnay
  Chenin Blanc
  Ugni Blanc

  Beskrivelse

  Caprice Demi-Sec har en lys gylden farve og en livlig mousse. Duften er dejlig aromatisk og frugtrig, med let, eksotiske toner af abrikos og mango. Den beherskede frugtsødme skjuler på ingen måde friskheden. Vinen er ”Blanc de Blancs”, hvilket betyder at den er lavet på hvide druer. Caprice Demi-Sec er skabt på druerne Chardonnay, Chenin Blanc og Ugni-Blanc, som hentes i Bourgogne, Loire og Charentes, der ligger syd for Loire.

  Sådan er Caprice Demi-Sec skabt

  Caprice Blanc de Blancs Demi-Sec er produceret efter Méthode Traditionelle, hvilket vil sige gæring i flaske som Crémant de Bourgogne og Champagne. Efter presningen af druerne og en naturlig bundfældelse af det tunge bundfald foregår gæringen separat efter druesort på ståltanke (14-15°). Efter en malolaktisk gæring – dvs. en omdannelse af syren i vinen, der gør vinen mere rund – bliver vinene af de forskellige druesorter sammenstukket og derefter aftappet på flaske med en tilsætning af sukker og gær, som sætter andengæringen i gang. Det er denne proces, der kaldes Méthode Traditionelle, som danner boblerne, tryk og mere alkohol (12,5%). Caprice bliver gæret på flaske i min. 6 måneder inden en klassisk drejning af flaskerne på gyro-palletter inden dégorgering, hvor man fjerner bundfaldet ved frysning af flaskehalsen, tilsætter en smule sukkerblanding (dosage) og påfører den klassisk champagne-prop. Dosagen ligger på 3,3.

  Fra dansk vinpioners vinhus i Bourgogne

  Maison Albert Sounit har til huse i den mere end 150 år gamle vinejendom i Rully i Bourgogne, hvis smukke vinkældre dannede rammer for produktionen af nogle af de første Crémants de Bourgogne. Den danske vinpioner Knud Kjellerup overtog firmaet i 1993, og har siden sammen med sine to partnere og husets medarbejdere ihærdigt bestræbt sig på, at sætte nye standarder for kvalitetsniveauet i Côte Chalonnaise.

  Læs hele beskrivelsen
  Maison-Albert-Sounit-wide- 7.jpg
  Produceret af Domaine Albert Sounit
  Maison Albert Sounit ligger i den charmerende vinby Rully i Bourgogne. Vinhuset har siden 1993 været danskejet. Huset laver en bred vifte af Bourgogne-vine: Crémant de Bourgogne samt hvide og røde Bourgogner fra Côte Chalonnaise. Husets motto er kvalitet frem for alt, og druerne til alle husets vine høstes manuelt (i hånd). Der arbejdes kun med druernes naturlige gær. Hvid- og rødvinene lagres på franske egetræsfade, og aftapning sker uden filtrering. I 2005 overtog Maison Albert Sounit vingården Domaine Bernollin i Montagny.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt