Maison Albert Sounit Caprice - Blanc de Blancs Demi-Sec

Frankrig
Frankrig
Bourgogne
Côte Chalonnaise

Dejlig aromatisk Demi Sec med livlig mousse og flot frugtbouquet med lette eksotiske toner. Fin frugtsødme, der ikke skjuler friskheden.

Læs mere

Dejlig aromatisk Demi Sec med livlig mousse og flot frugtbouquet med lette eksotiske toner. Fin frugtsødme, der ikke skjuler friskheden.

Læs mere
    Caprice - Blanc de Blancs Demi-Sec
    135
    kr. /stk
    Smagsprofil
    Tør
    Sød
    Let
    Kraftig
    Let frugt
    Meget frugt
    Lav syre
    Høj syre
    Passer godt til
    Aperitif
    Skaldyr
    Stærk krydret mad
    Sushi
    Velkomst
    Smagsnoter
    Æble

    Æble

    Smør

    Smør

    Ananas

    Ananas

    Vanilje

    Vanilje

    Stjernefrugt

    Stjernefrugt

    Pære

    Pære

    Honning

    Honning

    Kamille

    Kamille

    Kvæde

    Kvæde

    Druer
    Chardonnay
    Chenin Blanc
    Ugni Blanc

    Beskrivelse

    Caprice Demi-Sec har en lys gylden farve og en livlig mousse. Duften er dejlig aromatisk og frugtrig, med let, eksotiske toner af abrikos og mango. Den beherskede frugtsødme skjuler på ingen måde friskheden. Vinen er ”Blanc de Blancs”, hvilket betyder at den er lavet på hvide druer. Caprice Demi-Sec er skabt på druerne Chardonnay, Chenin Blanc og Ugni-Blanc, som hentes i Bourgogne, Loire og Charentes, der ligger syd for Loire.

    Sådan er Caprice Demi-Sec skabt

    Caprice Blanc de Blancs Demi-Sec er produceret efter Méthode Traditionelle, hvilket vil sige gæring i flaske som Crémant de Bourgogne og Champagne. Efter presningen af druerne og en naturlig bundfældelse af det tunge bundfald foregår gæringen separat efter druesort på ståltanke (14-15°). Efter en malolaktisk gæring – dvs. en omdannelse af syren i vinen, der gør vinen mere rund – bliver vinene af de forskellige druesorter sammenstukket og derefter aftappet på flaske med en tilsætning af sukker og gær, som sætter andengæringen i gang. Det er denne proces, der kaldes Méthode Traditionelle, som danner boblerne, tryk og mere alkohol (12,5%). Caprice bliver gæret på flaske i min. 6 måneder inden en klassisk drejning af flaskerne på gyro-palletter inden dégorgering, hvor man fjerner bundfaldet ved frysning af flaskehalsen, tilsætter en smule sukkerblanding (dosage) og påfører den klassisk champagne-prop. Dosagen ligger på 3,3.

    Fra dansk vinpioners vinhus i Bourgogne

    Maison Albert Sounit har til huse i den mere end 150 år gamle vinejendom i Rully i Bourgogne, hvis smukke vinkældre dannede rammer for produktionen af nogle af de første Crémants de Bourgogne. Den danske vinpioner Knud Kjellerup overtog firmaet i 1993, og har siden sammen med sine to partnere og husets medarbejdere ihærdigt bestræbt sig på, at sætte nye standarder for kvalitetsniveauet i Côte Chalonnaise.

    Læs hele beskrivelsen
    H - Maison-Albert-Sounit-wide- 2_Edit.jpg
    Produceret af Domaine Albert Sounit
    Maison Albert Sounit ligger i den charmerende vinby Rully i Bourgogne. Vinhuset har siden 1993 været danskejet. Huset laver en bred vifte af Bourgogne-vine: Crémant de Bourgogne samt hvide og røde Bourgogner fra Côte Chalonnaise. Husets motto er kvalitet frem for alt, og druerne til alle husets vine høstes manuelt (i hånd). Der arbejdes kun med druernes naturlige gær. Hvid- og rødvinene lagres på franske egetræsfade, og aftapning sker uden filtrering. I 2005 overtog Maison Albert Sounit vingården Domaine Bernollin i Montagny. Vingården omfatter i dag 12 ha. vinmarker og et fuldt moderniseret cuverie. Siden 2005 er alle Sounits vine vinificeret på Domaine Bernollin – såvel druer fra egne marker som købte druer.

    Passion for mennesker og vin siden 1875

    Fri fragt ved
    køb over 500 kr.

    Dag-til-dag levering
    ved køb før kl. 13

    Kongelig
    Hofleverandør

    Passion for vin
    siden 1875

    Afhentning i Kbh,
    Aarhus & Odense

    Afhent gratis din
    ordre lokalt