Buccia Nera PA'RO Orange - Bianco 2022

Italien
Italien
Toscana
Chianti

Indbydende, silkeblød og harmonisk orangevin, der på fornem vis balancerer en eksemplarisk frugtsyre med en fin underliggende mineralitet.

Læs mere

Indbydende, silkeblød og harmonisk orangevin, der på fornem vis balancerer en eksemplarisk frugtsyre med en fin underliggende mineralitet.

Læs mere
  • Ecological
  • EcologicalNaturewine
  • NatureWine
PA'RO Orange - Bianco 2022
229
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Lyst fjerkræ
Mager fisk
Ost
Vegetariske retter
Smagsnoter
Fersken

Fersken

Citron

Citron

Grønt æble

Grønt æble

Havsalt

Havsalt

Basilikum

Basilikum

Honningmelon

Honningmelon

Jordbær

Jordbær

Blomster

Blomster

Æble

Æble

Druer
Trebbiano
Grechetto

Beskrivelse

Orangevine har støt men sikkert sneget sig ind som den fjerde farve på vinskalaen. Buccia Neras Pa’ro orangevin er et smukt eksempel på, at naturvin og kvalitet sagtens kan gå hånd i hånd og et oplagt sted at starte for den, der endnu ikke har kastet sig ud i det store naturvinsunivers. Vinen er lavet på et flot mix af Trebbiano og Grechetto – grønne druer, som i modsætning til hvidvinsproduktion er gæret som hele druer inklusive skind i ca. fire uger. Resultatet er en gyldenorange vin, der har en fyldigere smag og mere udtalt tanninstruktur. Druerne til vinen kommer fra husets sydvestvendte vinmarker i Toscana, beliggende i en højde på ca. 400 meter over havoverfladen. Jordbunden består overvejende af ler og grus og vinstokkene er mellem 15-50 år gamle. Vinen fremstår intens gylden med orangegyldne reflekser. I bouqueten byder vinen på Trebbiano-druens karakteristiske urtenoter såvel som modne gule frugter såsom ferskner og blommer. På paletten er vinen indbydende, silkeblød og balancerer på fornem vis en eksemplarisk frugtsyre med en fin underliggende mineralitet. En forrygende orangevin med lang finish og en læskende tørhed, der kalder på den næste slurk. Nyd den ved ca. 12 grader for at få alle smagsnuancerne med.
Læs hele beskrivelsen
TOP_Buccia Nera - wide - 1_Edit.jpg
Produceret af Buccia Nera
Familie-ejendommen Buccia Nera drives i dag af fjerde generation med Anastasia Mancini, og hendes to døtre, i spidsen. Huset, med 50 hektar vinmarker, ligger i den del af Chianti der hedder Arezzo. Buccia Nera har dyrket efter økologiske principper siden 2002. I alle henseender bliver miljøet sat i højsæde, således at der mindskes på brugen af energi og vand og hvor det kan lade sig gøre, genbruges andre materialer.
Fra <a href="/sog/?q=Toscana">toscana</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
Fra toscana området i Italien
Toscana er et af de største vinområder i Italien, og hele 30.500 ha. vinmarker er klassificeret som DOC. 85 % af produktionen er rødvin og kvaliteten spænder fra det jævne til nogle af landets bedste og dyreste vine. Toscana er blandt de mest ikoniske vinregioner fra Italien, og her fra kommer også nogle af Italiens, endda verdens, mest berømte og populære vine, f.eks. Chianti Classico og Brunello di Montalcino. Toscana og dets byer Firenze, Siena og den mindre Montalcino er i det hele taget forbundet med en stor del af Italiens stolte kulturhistorie, og det er helt oplagt, at her ligger mange hundrede år gamle fyrstedømmer, som også i generationer har dyrket vin. I Toscana finder vi også nogle af de fineste kunst- og musik-akademier og således er dette stedet, hvor finkultur og vinkultur går hånd i hånd.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt