Buccia Nera PA'RO Orange - Bianco 2022
Italien
Toscana
Chianti
Indbydende, silkeblød og harmonisk orangevin, der på fornem vis balancerer en eksemplarisk frugtsyre med en fin underliggende mineralitet.
Læs mereIndbydende, silkeblød og harmonisk orangevin, der på fornem vis balancerer en eksemplarisk frugtsyre med en fin underliggende mineralitet.
Læs mere
229
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Lyst fjerkræ
Mager fisk
Ost
Vegetariske retter
Smagsnoter
Fersken
Citron
Grønt æble
Havsalt
Basilikum
Honningmelon
Jordbær
Blomster
Æble
Druer
Trebbiano
Grechetto
Beskrivelse
Orangevine har støt men sikkert sneget sig ind som den fjerde farve på vinskalaen. Buccia Neras Pa’ro orangevin er et smukt eksempel på, at naturvin og kvalitet sagtens kan gå hånd i hånd og et oplagt sted at starte for den, der endnu ikke har kastet sig ud i det store naturvinsunivers. Vinen er lavet på et flot mix af Trebbiano og Grechetto – grønne druer, som i modsætning til hvidvinsproduktion er gæret som hele druer inklusive skind i ca. fire uger. Resultatet er en gyldenorange vin, der har en fyldigere smag og mere udtalt tanninstruktur. Druerne til vinen kommer fra husets sydvestvendte vinmarker i Toscana, beliggende i en højde på ca. 400 meter over havoverfladen. Jordbunden består overvejende af ler og grus og vinstokkene er mellem 15-50 år gamle.
Vinen fremstår intens gylden med orangegyldne reflekser. I bouqueten byder vinen på Trebbiano-druens karakteristiske urtenoter såvel som modne gule frugter såsom ferskner og blommer. På paletten er vinen indbydende, silkeblød og balancerer på fornem vis en eksemplarisk frugtsyre med en fin underliggende mineralitet. En forrygende orangevin med lang finish og en læskende tørhed, der kalder på den næste slurk. Nyd den ved ca. 12 grader for at få alle smagsnuancerne med.
Læs hele beskrivelsen
Produceret af Buccia Nera
Familie-ejendommen Buccia Nera drives i dag af fjerde generation med Anastasia Mancini, og hendes to døtre, i spidsen. Huset, med 50 hektar vinmarker, ligger i den del af Chianti der hedder Arezzo. Buccia Nera har dyrket efter økologiske principper siden 2002. I alle henseender bliver miljøet sat i højsæde, således at der mindskes på brugen af energi og vand og hvor det kan lade sig gøre, genbruges andre materialer.