Charles Frey Macération, Orange 2022

Frankrig
Frankrig
Alsace

Økologisk let, alsidig og saftig orangevin med indbydende dufte af abrikos, appelsin, kamille og litchi.

Læs mere

Økologisk let, alsidig og saftig orangevin med indbydende dufte af abrikos, appelsin, kamille og litchi.

Læs mere
  • Ecological
  • NatureWine
Macération, Orange 2022
209
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Gris
Lyst fjerkræ
Ost
Stærk krydret mad
Tapas
Vegetariske retter
Smagsnoter
Litchi

Litchi

Rose

Rose

Grapefrugt

Grapefrugt

Mandarin

Mandarin

Ingefær

Ingefær

Lime

Lime

Grønt æble

Grønt æble

Honning

Honning

Jasmin

Jasmin

Druer
Gewurztraminer
Riesling

Beskrivelse

Orange is the new black

Selvom kærligheden for orangevin har været støt stigende i mere end et årti, så er det ikke en ny vinfremstillingsmetode. Faktisk har metoden eksisteret i flere tusinde år, og den har sandsynligvis sin oprindelse i Kaukasus-regionen. Orangevin har oplevet en stor renæssance som en af naturvinsbevægelsens enorme succeser, især som en fast del af storbyernes vinbarer og restauranter. Efterhånden har orangevin været på markedet så længe, at der kommer flere og flere variationer af vintypen, nogle mere udfordrende og specielle, andre mere tilgængelige og lette.

Langt fra det traditionelle Alsace

Hos Charles Frey i Alsace arbejder de to Frey-brødre, Thiébaud og Julien, efter biodynamiske principper. De elsker samtidigt at eksperimentere. Derfor forekom det helt naturligt for dem at starte produktion af orangevin.  Den økologiske certificerede Macération Orange er et blend af 90 Gewürztraminer og 10% Riesling, som har fået 2 ugers skindkontakt. 70% af druerne bliver afstilket, og de resterende 30% af druerne kommer i gæringskarene som hele klaser. Det giver vinen både mere struktur, dybde og syre. Der bruges udelukkende naturgær og vinen aftappes ufiltreret.

Macération er en virkelig en flot, lettilgængelig og saftig orangevin, som selv indædte modstandere af orangevin vil falde for.  Gewürztraminer-druen bidrager med en dejlig aromatisk kompleksitet med noter af blodappelsin, jasmin, abrikos og kamille. Riesling druerne sikrer en lækker opfriskende syre. Nyd vinen kold til lyse kødretter af gris eller kylling, asiatisk inspireret mad, charcuterie-brættet og cremede oste.

Læs hele beskrivelsen
H-7T0A9922-2_Edit.jpg
Produceret af Charles Frey
Charles Frey en af pionererne i Alsace, når det kommer til biodynamisk vindyrkning. I dag ledes huset af tredje generation, der viderefører, forfiner og udvikler de metoder, som faren Charles startede. Med øjne på bæredygtige produktionsmetoder og dyrkning, samt fokus på en ren, elegant og kølig stil, så er vi ikke i tvivl om, at Charles Frey har fat i den lange ende. De to sønner er på vej til at bringe familievinfirmaet op i toppen af Alsace-Superligaen.
Fra <a href="/sog/?q=Alsace">alsace</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
Fra alsace området i Frankrig
Alsace – dejlige, fredfyldte Alsace i Nordfrankrig. Man kan ikke forestille sig det anderledes. Men siden romerne opdagede det frodige lands muligheder, har der været en evig kamp om at få del i rigdommen. Bare i nyere historisk tid har Alsace været invaderet fire gange, med store ødelæggelser til følge. Nogle af de mest blodige slag stod i Alsace under Anden Verdenskrig og tiden umiddelbart efter krigen var det hårdt arbejde med at rense vinmarkerne for landminer og andet krigsmateriel. Siden er det heldigvis gået fremad og glædeligt er det, at dette er den længste fredelige periode i Alsaces mere end tusinde år historie. Alsace er kendt for sine "7 søstre", en metafor for de 7 druesorter, der dyrkes i Alsace. Disse er Riesling, Sylvaner, Muscat, Pinot Gris, Pinot Blanc, Gewürtztraminer og Pinot Noir.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt