Vin Orange Vin Orange 2023

Frankrig
Frankrig
Pays d'Oc

Læskende og stilren orangevin med flotte noter af abrikos, appelsinskal og nødder. En frisk vin, der fungerer glimrende til lagret ost eller til krydret og stærk mad.

Læs mere

Læskende og stilren orangevin med flotte noter af abrikos, appelsinskal og nødder. En frisk vin, der fungerer glimrende til lagret ost eller til krydret og stærk mad.

Læs mere
  • NatureWine
Vin Orange 2023
119
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Passer godt til
Asiatisk mad
Fed fisk
Mad med citrus
Ost
Sushi
Velkomst
Smagsnoter
Pære

Pære

Citron

Citron

Mandarin

Mandarin

Appelsinblomst

Appelsinblomst

Honning

Honning

Fersken

Fersken

Mango

Mango

Rose

Rose

Blomme

Blomme

Citronskal

Citronskal

Hvid peber

Hvid peber

Druer
Muscat
Viognier
Grenache Blanc

Beskrivelse

Orange er ikke rosé

Hvor rosé bliver produceret på røde druer, så er Orange-vine produceret på hvide druer. Derfor er profilen på de to typer af vine også meget forskellig. De fleste rosévine er lettilgængelige og bedst egnet til terrasse og hygge, hvor mange Orangevine ofte har mere struktur, dybde og bid (tanniner), hvilket gør dem særdeles egnede til mad.

Sådan bliver Vin Orange til

I stedet for at høste i dagtimerne i den hede sydfranske varme, så høstes folkene bag Vin Orange i de kølige nætter for at minimere risikoen for oxidation og samtidig opbevarer friskhed og kølighed.

Orangevin er en type vin, der har fået sit navn fra den karakteristiske orange farve, som kan variere fra lysegul til dyb ravfarvet. Det er en type hvidvin, der er produceret ved at lade drueskaller og ofte også stilkene gære sammen med mosten i en periode. Dette adskiller sig fra den typiske fremstillingsproces for hvidvin, hvor drueskaller normalt fjernes fra mosten før gæringen begynder.

I fremstillingen af vinen bliver druerne Muscat Viognier og Grenache Blanc placeret i en betontank, ganske som vinhuset også gør ved deres rødvine. Herefter får druerne – ved lav temperatur – en såkaldt kold iblødsætning ved 4-5 °C (cold soaking) i næsten en uge, hvor der ekstraheres farve, smag og aromaer. Altså mere dybde og kompleksitet.

Herefter bliver den alkoholiske gæring startet ved 18°C og efterfølgende får vinen yderligere 5 dages maceration (udtrækning af tanniner og farvestoffer).

Prøv Vin Orange til mad

Klar orangefarvet med intense aromaer af appelsinskal, tørrede blomster, abrikos og et strejf af nødder. Smagen er virkelig frisk, livlig og velafbalanceret. Syren er her, men er behersket og understøtter den saftige frugt. Vinen har en pæn, lang og intens eftersmag.

Det fine lille bid gør at Vin Orange står godt til lagrede oste, krydrede kyllingeretter, indisk, mexicansk eller mellemøstlige køkkener, svamperetter, tapas samt grillede grøntsager.

Læs hele beskrivelsen
Fra <a href="/sog/?q=Pays d'Oc">pays d'oc</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
Fra pays d'oc området i Frankrig
Vin de Pay d’Oc er en regionsbetegnelse etableret i 1986 af lokale vinproducenter geografisk dækkende over Languedoc-Roussillon-området, som en betegnelse der var rummelig for at anvende andre druer end kun de sydfranske i vinene – dog i høj grad øvrige franske såsom Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot og Syrah. Idéen bag kategorien og Vins de Pays d’Oc-betegnelsen var at give frit slag for at lave vine med lidt mere bredt favnende vinstil. Der er krav til høstudbyttet pr. hektar og alle Vins de Pays d’Oc skal godkendes af et smagepanel, før den må bære betegnelsen.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt