Ripasso vine

Ripasso vine er kraftige og smagfulde Italienske vine fra Valpolicella i Veneto-distriktet. Du finder og kan købe vores bedste Ripasso vine her på siden.

Ripasso vine

Ripasso vine

Ripasso vine er kraftige og smagfulde Italienske vine fra Valpolicella i Veneto-distriktet. Du finder og kan købe vores bedste Ripasso vine her på siden.

Se filtre
Mest populære
Luk Filtre
Type
Land
Drue
Passer til
Pris og rabatter

Bestem selv et prisinterval

kr.
kr.

(0)

(1)

Årgang
Rating
Region
Vinhus
Prop
Se alle filtre
Mest populære
  Mængde
  pris
  Ripasso Superiore - Ripassa 2019
  Zenato
  Italien
  Italien
  Veneto

  En vin med det bedste fra begge verdener: Valpolicellaens intense kirsebærnoter og ranke struktur og Amaronens intensitet, dybde, blomme og krydderi.

  Læs mere
  • James Suckling
   2016
   2016
   94 Point
  • Vinous Media
   2016
   2016
   91 Point
  Pris ved 6 stk.
  Mængdepris

  Før 275 kr.

  199
  kr. /stk
  Spar i alt 456 kr.
  Se flere priser

  Ripasso kaldes også for ”Mini-Amarone” på grund af at fremstillingsprocessen er på drueresterne fra Amarone-produktionen - og Ripasso er en fantastisk smagsoplevelse ligesom den Amarone, den produceres på resterne af.

  Det understreges også af den utrolige popularitet, som Ripasso har opnået på kort tid. Således mere end tredobledes produktionen fra 2007 til 2013 fra 7,5 millioner til 25 millioner flasker – og siden er Ripasso-produktionen vokser stødt. Med til populariteten hører naturligvis den fornuftige pris.

  Vores anbefaling til Ripasso kontra Amarone er derfor ofte, at du hellere skal købe en dyr Ripasso end en billig Amarone. Selv om prisen måske er den samme, vil smagsoplevelsen ved den billige Ripasso oftest være bedre, mindre tung og mere frisk.

  Her produceres Ripasso

  Ripasso produceres som allerede nævnt i Valpolicella i Veneto-distriktet, der ligger lidt nord for Verona og øst for Garda-søen i det nordøstlige hjørne af Italien. Området var tidligere kendt for meget sødlige vine, men hen over de sidste 15 år har de tørre rødvine taget førertrøjen.

  Først og nok mest berømt er Amarone – eller Amarone della Valpolicella, som den hedder. Den produceres af lokale, tørrede druer, og går fantastisk til mere fedmefulde madretter. Det gør den til en populær vin til julemiddagen, som ellers kan være svær at finde en passende vin til.

  Sådan produceres Ripasso

  Den nyere stjerne på himlen er Ripasso – eller Valpolicella Ripasso, som er vinens fulde navn. Den produceres ved at hælde en ung vin af de samme druesorter på skalresterne fra Amarone-produktionen, når den er færdiggæret en gang i løbet af foråret. Herefter sættes vinen til at gære igen.

  Efterfølgende lagres den færdiggærede Ripasso på nye fade, for at give vinen et strejf af vanilje og/eller mandel. Disse smagsnoter passer godt til den restsødme, der er tilbage efter gæringen. Det giver en sød og drikkevenlig vin, hvilket er med til at forklare dens store popularitet.

  Udover den unge vin er det også tilladt at tilsætte op til 15 % Amarone til blandingen for at forbedre kvaliteten.

  Druerne i Ripasso

  Som sagt anvendes der udelukkende lokale druesorter til både Amarone- og Ripasso-produktionen. De fleste Amarone-vine produceres af en blanding af Corvina-druer, Rondinella, Corvinone og Molinara. Oftest anvendes alle fire druesorter, men der er stort set altid flest Corvina-druer i blandingen. Endvidere er det tilladt at blande andre lokale druesorter i vinen.

  Det er denne blanding af skalrester, samt en ung rødvin af en eller flere af de samme druesorter, der danner grundlaget for Ripasso-vinen. Så derfor vil smagsoplevelsen af en Ripasso tit minde en hel del om den noget dyrere Amarone.

  Hvordan opleves Ripasso

  I forhold til klassiske rødvine har Ripasso mere fylde og samme eller oftest højere alkoholprocent. Derved lægger den sig et eller andet sted mellem de almindelige rødvine og Amarone-vinen. Sidstnævnte har nemlig både mere fylde og højere alkoholprocent end ”dens efterfølger”.

  Det gør på mange måder Ripasso-vinen til en ”light-udgave” af Amarone. Så hvis du synes at Amarone er en alt for tung vin, så er der meget mere elegance og friskhed at hente i Ripasso-vinen.

  Samtidig er der også en større variation mellem de forskellige producenters fortolkninger af Ripasso, da fremstillingsmåden ikke er nær så beskyttet – eller fastlåst om man vil – som Amaronen.

  Find din yndlings-Ripasso hos Kjær & Sommerfeldt

  Selv om grundlaget for Ripasso er resterne af Amarone-produktionen, er Ripasso en fantastisk smagsoplevelse som en Amarone – til en billigere pris.

  Vi fører Ripasso-vine fra et af de stærkeste familieforetagender i Veneto-distriktet, nemlig Tommasi-familien. De regnes for en af de 10 bedste Amarone-producenter. Familien er meget innovative i deres tilgang til vinproduktion, og var også blandt de første til at introducere Ripasso.

  Begge vine er derfor Tommasi-familiens stolthed og de gør en stor indsats for at bevare de to vines image og sikre, at kvaliteten – trods den store popularitet – fortsat holdes høj. Derfor er der stor sandsynlighed for, at de Ripasso-vine du finder her på siden, hører til nogle af de bedste i verden.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt