Bodegas Frontonio Garnacha - Botijo Rojo 2021

Spanien
Spanien
Aragon
Valdejalón
 • René Langdahl
  2021
  2021
  Årets køb?
 • Parkers Wine Advocate
  2021
  2021
  91+ Point
 • Ekstra Bladet
  2020
  2020
  Bedste køb

Ualmindelig saftig, livlig og velsmagende rødvin lavet på den populære Garnacha-drue. En frugtrig, afbalanceret og højt anmelderrost rødvin med fyldig og frisk figur.

Læs mere
 • René Langdahl
  2021
  2021
  Årets køb?
 • Parkers Wine Advocate
  2021
  2021
  91+ Point
 • Ekstra Bladet
  2020
  2020
  Bedste køb

Ualmindelig saftig, livlig og velsmagende rødvin lavet på den populære Garnacha-drue. En frugtrig, afbalanceret og højt anmelderrost rødvin med fyldig og frisk figur.

Læs mere
 • Ecological
Mængde
pris
Garnacha - Botijo Rojo 2021
Pris ved 6 stk.
Mængdepris

Før 149 kr.

89
kr. /stk
Spar i alt 360 kr.
Se flere priser
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Grill og barbecue
Gris
Lyst fjerkræ
Tapas
Smagsnoter
Læder

Læder

Hindbær

Hindbær

Blomme

Blomme

Jordbær

Jordbær

Tørrede urter

Tørrede urter

Druer
Garnacha

Eksperternes vurdering

Beskrivelse

Botijo Rojo

Botijo Rojo er ualmindelig saftig, livlig og velsmagende rødvin lavet på den populære Garnacha-drue. En frugtrig, afbalanceret og højt anmelderrost rødvin med fyldig og frisk figur.

Et af Spaniens lysende talenter

Botijo Rojo er åbningsnummeret i Bodegas Frontonios fascinerende verden, der ligesom husets øvrige vine kun produceres i begrænsede mængder. Manden bag det passionsdrevne og innovative vinhus er Fernando Mora, Master of Wine siden 2017, hvis kompromisløse tilgang til vindyrkning har sat sine tydelige spor på husets vine, der høster høje internationale udmærkelser år efter år for sin fantastiske kvalitet. Vinmagasinet Robert Parker Wine Advocate har bl.a. fremhævet Frontonios seneste årgang som noget af den bedste vin, der produceres i Aragón lige nu. Fernando Mora er utvivlsomt en af områdets lysende talenter, der er værd at holde øje med.

Smag af sommerens modne bær

Botijo Rojo er lavet på Garnacha-druer fra vinstokke mellem 20-50 år, der er vokset i ler- og kalkholdige jorder. Dette bidrager med fin mineralitet og elegance til den færdige vin. Druerne, der dyrkes økologisk, håndhøstes og gærer herefter i rustfri ståltanke for at bevare den friske frugtsmag. Herefter lagres vinen i 10 måneder.

Resultatet er en medium-fyldig vin, med fine tanniner, vibrerende syre og en langvarig smag af modne sommerbær. I næsen mødes man af dybe og komplekse duftnoter af røde bær og blomsternuancer, mens smagen byder på brombær, ribs, kirsebær og et hint af lakrids. En smukt afbalanceret og forfriskende rødvin, der bør serveres til den let kølige side.

Perfekt til grillede retter

Vinens gode struktur gør den til en fremragende ledsager til mange forskellige slags kødretter med f.eks. fjerkræ eller svinekød og alt godt fra grillen. Vinen vil selvsagt også være en formidabel ledsager til tapas.

Læs hele beskrivelsen
H - Bodegas_frontonio - Wide - 5_Edit.jpg
Produceret af Bodegas Frontonio
Drivkraften bag Bodegas Frontonio hedder Fernando Mora. Han er ingeniør af uddannelse, med speciale indenfor vindmølleindustrien, og hans tilgang til vinindustrien er højst utraditionel. Det hele startede med 14 vinstokke som han beplantede. Siden købte han noget gør-det-selv udstyr til vinfremstilling på internettet, og lavede sin første årgang i moderens badekar. Siden blev metoderne mere sofistikerede, og i 2013 opsagde han sin ingeniørstilling for, at gå helhjertet ind i vinindustrien. Fernando Mora betegnes i dag som et af Spaniens lysende talenter. Bodegas Frontonio råder over omkring 25 ha marker placeret i nærheden af Epila. I 2017 udgaven at Guía Peñín er disse vine ratede fra 90 til 93 point, hvilket er flot for en nybegynder, der indtil for nylig lavede sine vine i sin mors badekar. Som navnet, The Garage Wine, indikerer, er det vine som fremstilles i begrædelige små mængder.
Fra <a href="/sog/?q=Aragon">aragon</a> området i <a href="/sog/?q=spanien">Spanien</a>
Fra aragon området i Spanien
Valdejalón er nok den mindst kendte vinregion i Aragon. Den ligger i Spaniens nordøstlige hjørne, klemt inde mellem Zaragoza mod øst og Calatayud mod vest. Tidligere var området klassificeret som Vinos de la Tierra, men med den fælles europæiske vinreform klassificeres vinene herfra i dag som IGP. De ler- og kalkholdige jorder i området modtager yderst beskedne regnmængder, omkring 350 mm årligt, og indlandsklimaet byder på bagende varme dage og kølige nætter. I Valdejalón produceres der både fremragende hvid- og rødvine. De hvide er hovedsageligt fremstillet på Macabeo eller Garnacha Blanca, og på rødvinssiden er Garnacha og Tempranillo dominerende.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt