Casisano Casisano Brunello di Montalcino Riserva 2016

Italien
Italien
Toscana
Montalcino

Elegant og harmonisk Brunello med blød, moden smag og en flot bouquet af moden frugt, tobaksblade og kaffe. Eftersmagen er kompleks med noter af vilde bær. Ren velsmag!

Læs mere

Elegant og harmonisk Brunello med blød, moden smag og en flot bouquet af moden frugt, tobaksblade og kaffe. Eftersmagen er kompleks med noter af vilde bær. Ren velsmag!

Læs mere
  Casisano Brunello di Montalcino Riserva 2016
  899
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Italiensk mad
  Lam
  Okse
  Ost
  Vildt
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Oregano

  Oregano

  Kaffe

  Kaffe

  Tomat

  Tomat

  Brombær

  Brombær

  Balsamico

  Balsamico

  Urter

  Urter

  Druer
  Sangiovese Grosso

  Beskrivelse

  Brunello di Montalcino i det sydlige Toscana, var blandt de første til at få DOC-status tilbage i 1966. Ligesom i Piemonte har der i Montalcino været en ”kamp” mellem traditionalister, der anvender store fade og modernister, der anvender små 225 liter fade. Casisano hører til traditionalisterne. Denne eventyrlige Brunello di Montalcino Riserva Colombaiolo kommer fra en særlig udsøgt parcel mellem vinmarkerne hos Podere Casisano. Blandt de højeste og bedste områder i bakkerne sydøst for Montalcino kombinerer Colombaiolo-marken struktur, elegance og harmoni til vinen. En dyb, granatrød farve, kompleks næse, hvori frugten kombineres med sødt krydderi, der stammer fra dens lange lagring på fad. På ganen er vinen stram med modne, fløjlsagtige tanniner, der producerer en fremragende balance mellem god struktur og elegance. Finishen er frisk og harmonisk med vilde bær i eftersmagen. Vinen fadlagres i 4 år på slovenske egefade, hvilket giver en ekstraordinær fedme og blødhed. Duft og smag er mættet med koncentreret, moden frugt.

  Læs hele beskrivelsen
  H - podere-casisano-brunello_Edit.jpg
  Produceret af Podere Casisano
  Tommasi-familien har dyrket vin i over 100 år, lige siden 1902 hvor Giacomo Battista Tommasi købte en lille vingård i Valpolicella. Gennem fire generationer har familien købt, nøje udvalgte, vingårde i andre dele af Italien. Podere Casisano er den sidste tilføjelse til familien – Tommasi Family Estates. Ønsket er at forene viden og traditioner fra de forskellige områder og opnå nye højder indenfor deres vinfremstilling, vel at mærke med stor respekt for det oprindelige. Podere Casisano ligger 5 kilometer syd for Montalcino i retning mod Grossetto tæt ved San Antimo klosteret. Ejendommen er på 53 hektar, hvoraf de 22 er beplantet med Sangiovese Grosso vinstokke, som er den klon af Sangiovese, der anvendes til de berømte Brunello-vine. Vinmarkerne vender sydøst og jorden er kalkholdig og fyldt med sten.
  Fra <a href="/sog/?q=Toscana">toscana</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
  Fra toscana området i Italien
  Toscana er et af de største vinområder i Italien, og hele 30.500 ha. vinmarker er klassificeret som DOC. 85 % af produktionen er rødvin og kvaliteten spænder fra det jævne til nogle af landets bedste og dyreste vine. Toscana er blandt de mest ikoniske vinregioner fra Italien, og her fra kommer også nogle af Italiens, endda verdens, mest berømte og populære vine, f.eks. Chianti Classico og Brunello di Montalcino. Toscana og dets byer Firenze, Siena og den mindre Montalcino er i det hele taget forbundet med en stor del af Italiens stolte kulturhistorie, og det er helt oplagt, at her ligger mange hundrede år gamle fyrstedømmer, som også i generationer har dyrket vin. I Toscana finder vi også nogle af de fineste kunst- og musik-akademier og således er dette stedet, hvor finkultur og vinkultur går hånd i hånd.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt