
Kirsebær

Solbær

Timian

Kanel

Brombær

Blomme
Beskrivelse
100 % Montepulciano d’Abruzzo fra forskellige parceller på Cirellis farm, hvor jorden er rig på kalksten. Druerne afstilkes og gennemgår maceration på skindet i cirka syv dage. Efter den, for området, relativt korte maceration presses mosten skånsomt for at undgå druens naturligt intense tanniner.
Vinen lagres herefter i seks måneder i en kombination af ståltanke og amfora. Den hverken klares eller filtreres ved aftapning, og svovl tilsættes udelukkende ved flaskning – i et absolut minimum (typisk under 30 mg total).
Duften er klassisk og tekstbogsagtig Montepulciano d’Abruzzo, pakket med brombær, kirsebær, lakrids, urter og viol. Smagen er ligeledes fyldt med mørk frugt, men i Cirellis karakteristisk friske og letløbende stil, med en imponerende renhed i udtrykket.
En oplagt ledsager til rustikke gryderetter som osso buco eller til grillede udskæringer af lam, gris og krydrede pølser.
Bør nydes inden for 8-10 år fra frigivelse og serveres ved 12-13 °C.



