Cirelli Montepulciano d'Abruzzo - Amphora 2022

Italien
Italien
Abruzzo

Signaturvin fra Francesco Cirelli – og utvivlsomt en af de fineste Montepulciano d'Abruzzo, man kan finde. Den korte skindmaceration og 18 måneder i amfora giver vinen en unik struktur for appellationen.

Læs mere
  • Ecological
Montepulciano d'Abruzzo - Amphora 2022
299
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Gris
Lam
Lyst fjerkræ
Mørkt fjerkræ
Røget kød
Simreretter
Smagsnoter
Kirsebær

Kirsebær

Solbær

Solbær

Timian

Timian

Kanel

Kanel

Brombær

Brombær

Blomme

Blomme

Druer
Montepulciano

Beskrivelse

100 % Montepulciano d’Abruzzo fra de bedste og ældste parceller på Cirellis farm, hvor jorden især er rig på kalksten.

Druerne afstilkes og macererer i cirka 12 dage direkte i amfora. Mosten presses herefter nænsomt for at undgå de normalt ret intense tanniner, og vinen lagres derefter i 18 måneder i samme amfora.
Vinen klares eller filtreres ikke, og svovl anvendes udelukkende ved flaskning – i absolut minimale mængder (typisk under 30 mg total).

Duften er klassisk og tekstbogsagtig Montepulciano d’Abruzzo med noter af brombær, kirsebær, lakrids, sort te, krydderurter og et friskt strejf af viol.

Smagen følger op med mørk, moden frugt i en letløbende og elegant struktur. Den relativt korte maceration, skånsomme presning og den langsomme oxidation i amfora bidrager til silkebløde tanniner og en bemærkelsesværdig renhed.

En oplagt ledsager til rustikke gryderetter som osso buco eller coq au vin – eller til grillet kød som lam, gris og pølser med lidt krydderi.

Bør nydes inden for 10-15 år fra frigivelse og serveres ved 12-13 °C.

Læs hele beskrivelsen
cirelli vineyard.jpg
Produceret af Cirelli
Økologiske vine fra Abruzzos frodige landskab – dyrket med respekt for naturen og produceret med minimal indgriben.
Fra <a href="/sog/?q=Abruzzo">abruzzo</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
Fra abruzzo området i Italien
Abruzzo vinregionen, beliggende i det centrale Italien ved Adriaterhavskysten, er kendt for sine robuste Montepulciano d'Abruzzo-rødvine og friske Trebbiano d'Abruzzo-hvidvine. Områdets varierede terræn, fra kyst til bjerge, giver ideelle vækstbetingelser for vinproduktion. Regionen kombinerer traditionelle vinmetoder med moderne teknikker, hvilket gør den til en spændende destination for vinelskere.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt