Domaine Chasselay Bourgogne Pinot Noir 2021

Frankrig
Frankrig
Bourgogne

Elegant og aromatisk Pinot Noir, der byder på fine noter af tranebær og sød lakrids. Smagen er saftig, vibrerende og delikat på den bedste Bourgogne manér

Læs mere

Elegant og aromatisk Pinot Noir, der byder på fine noter af tranebær og sød lakrids. Smagen er saftig, vibrerende og delikat på den bedste Bourgogne manér

Læs mere
  • Ecological
  • NatureWine
Bourgogne Pinot Noir 2021
369
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Gris
Lyst fjerkræ
Mørkt fjerkræ
Vildt
Smagsnoter
Kirsebær

Kirsebær

Hindbær

Hindbær

Svampe

Svampe

Nellike

Nellike

Vanilje

Vanilje

Tranebær

Tranebær

The

The

Druer
Pinot Noir

Beskrivelse

Elegant Bourgogne

Det er ikke svært at lade sig overbevise om naturvinens ret på de øvre vinhylder, når man smager Domaine Chasselays charmerende og letløbende Bourgogne Rouge. Vinen demonstrerer alle Pinot Noir-druens dyder med delikate røde bærnoter, letløbende elegance og fin kompleksitet. Vinen er skabt på 100% Pinot Noir fra lieu-dit’en Les Petits Éparcieux i det sydlige Beaujolais i Pierres Dorées, som betyder ’de gyldne sten’. Uagtet Jordbunden, der er rig på kalk og ler (argilo-calcaire), skaber de optimale rammer for at fremstille en Pinot Noir med fin frugt og mineralitet på vinstokke plantet i 2010. Druerne macererer i 10 dage. Kun den naturlige gær anvendes i kælderen og vinen hverken klares eller filtreres. Efter macerationen lagrer vinen 12 måneder på små egefade fra Troncais.

En rigtig duftevin

I glasset står vinen rubinrød og dufter du til vinen mødes du af noter af violer, sød lakrids og røde bær som hindbær, kirsebær, tranebær og ribs. På paletten er vinen elegant med mineralske undertoner og har samtidig de komplekse lag, der gør vinen oplagt til retter med fjerkræ, svampe og friske urter.

En vibrerende, saftig og utrolig charmerende Bourgogne Rouge, der sagtens kan nydes for sig selv, men som vil udfolde sig enormt flot i selskab med god mad. Servér vinen til den kølige side, gerne ved en 12-14 grader.

 

Læs hele beskrivelsen
G-VIGNERON - CHASSELAY - 3_Edit.jpg
Produceret af Domaine Chasselay
Domaine Chasselay er en historisk vingård i Beaujolais, der stræber efter at producere terroir-tro vine med elegance og præcision. Målet er at skabe transparente vine, der afspejler det specifikke terroir de kommer fra.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt