Domaine Chasselay Fleurie - III 2021

Frankrig
Frankrig
Bourgogne
Beaujolais

Frugtdreven og kølig Beaujolais, der mesterligt udtrykker de forfinede og aromatiske træk, der har gjort Fleurie cru'en berømt.

Læs mere

Frugtdreven og kølig Beaujolais, der mesterligt udtrykker de forfinede og aromatiske træk, der har gjort Fleurie cru'en berømt.

Læs mere
  • Ecological
  • NatureWine
Fleurie - III 2021
299
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Grill og barbecue
Gris
Lam
Mørkt fjerkræ
Smagsnoter
Granatæble

Granatæble

Brombær

Brombær

Viol

Viol

Skovbund

Skovbund

Hindbær

Hindbær

Druer
Gamay

Beskrivelse

Marktrio skaber harmoni

Fleurie ’III’ er den mest delikate, letløbende og lyse rødvin fra Famille Chasselays, der udtrykker den forfinede, lette og aromatiske stil, man finder i Fleurie. Vinen er skabt på 100% Gamay fra de granitholdige jorde i Fleurie fra vinstokke med en gennemsnitsalder på 50 år. Navnet III henviser til de tre forskellige parceller, Chapelle des Bois, Champagne og Levratière, i Fleurie, som vinen er sammenstukket af druer fra for at skabe en vin, der er frisk, delikat og lige til at pjaske i glasset.

Moderne Gamay

Druerne gærer hele i 15 dage. Kun den naturlige gær anvendes i kælderen og vinen hverken klares eller filtreres. Efter den malolaktiske gæring, der omdanner den skarpe æblesyre til mælkesyre, lagrer vinen et år på fad for at skabe en velbalanceret rødvin. I glasset har vinen den klassiske lyse farve, som mange forbinder med moderne Gamay og en utrolig letløbende og elegant stil. I duften finder du florale noter af roser og kirsebærblomster og masser af friske røde sommerbær som hindbær og brombær, mens vinen på paletten demonstrerer Fleurie-vinenes elegance med god syre, frisk frugtsmag og finkornede tanniner.

En utrolig saftig og charmerende sommervin, der let kan forsvinde i godt selskab og både kan nydes med og uden mad. Servér vinen til den kølige side, gerne en 12-14 grader og nyd vinen til alt lige fra salater til lyst kød. Vinen kan gemmes op til 8 år fra høsttidspunktet.

 

Læs hele beskrivelsen
G-VIGNERON - CHASSELAY - 3_Edit.jpg
Produceret af Domaine Chasselay
Domaine Chasselay er en historisk vingård i Beaujolais, der stræber efter at producere terroir-tro vine med elegance og præcision. Målet er at skabe transparente vine, der afspejler det specifikke terroir de kommer fra.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt