Domaine Roche-Audran Merlot 2020

Frankrig
Frankrig
Rhône

Ganske exceptionel vin, med noter af blommer, solbær og underliggende noter af krydderi. Saftig og ukompliceret.

Læs mere

Ganske exceptionel vin, med noter af blommer, solbær og underliggende noter af krydderi. Saftig og ukompliceret.

Læs mere
  • Biodynamic
  • Ecological
Merlot 2020
115
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Gris
Lam
Okse
Røget kød
Vildt
Smagsnoter
Kirsebær

Kirsebær

Blomme

Blomme

Chokolade

Chokolade

Urter

Urter

Vanilje

Vanilje

Druer
Merlot

Beskrivelse

Domaine Roche-Audrans fremstiller en biodynamisk vin, på den i Rhônedalen sjældent sete Merlot-drue. Den dyrkes på fladlandet i Vaucluse-departementet, og klassificeres som en Vin de France. Roche-Aurans er en ganske exceptionel vin, med noter af blommer, solbær og underliggende noter af krydderi. En saftig og ukompliceret vin, der vil gøre sig godt ved en serveringstemperatur omkring 14 grader, og helst ikke til alt for kraftige retter. Vinen er aftappet ufiltreret, hvorfor harmløs bundfald kan forekomme.
Læs hele beskrivelsen
H - Vincent Rochette 2_Edit.jpg
Produceret af Domaine Roche-Audran
I slutningen af 1990’erne rakte Vincent Rochettes ambitioner længere end sine forfædres, der tidligere solgte alle deres druer til det lokale kooperativ. Dybe kældre blev udgravet, og gården udstyret med det fornødne udstyr. Med udgangspunkt i ejendomsbesiddelserne i Buisson og Visan, omkring 24 ha marker – ikke at forglemme de 0,33 ha i Châteauneuf-du-Pape klods op ad Château Rayas, besluttede Vincent efter et par års drift, at overgå til biodynamisk produktion. Argumenterne for dette paradigmeskrift var respekten for såvel naturen som for vores heldbred. Sidst, og sikkert ikke mindst, var det for at kunne maksimere terroir-udtrykket i de enkelte vine. Fra 2006 blev de biodynamiske praksisser indført, og vinene er i dag Demeter certificerede. Al arbejde i såvel mark som kælder bliver nøje udført efter de kosmiske rytmer, og biodiversiteten på markerne og de omkringliggende områder er genindført, hvilket har medvirket til at sikre et harmonisk økosystem. Om man er tilhænger og ubetinget tror på gamle Steiners principper eller ej, så må man bøje sig i støvet for kvaliteterne der fremstilles på Domaine Roche-Audran.
Fra <a href="/sog/?q=Rhône">rhône</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
Fra rhône området i Frankrig
Côtes-du-Rhônes vinmarker følger Rhône-floden fra Vienne i nord til Avignon i syd, en næsten 200 km lang strækning. Rhône er især et rødvinsområde, og det er vigtigt at skelne mellem nord, hvor Syrah-druen er den fremtrædende, og syd hvor Grenache er mest udbredt. Côtes-du-Rhônes hvidvine er bestemt også værd at stifte bekendtskab med. De laves i nord på druerne Rousanne, Marsanne og Viognier og i syd især på Grenache Blanc, Clairette og Bourboulenc.

Passion for mennesker og vin siden 1875

Fri fragt ved
køb over 500 kr.

Dag-til-dag levering
ved køb før kl. 13

Kongelig
Hofleverandør

Passion for vin
siden 1875

Afhentning i Kbh,
Aarhus & Odense

Afhent gratis din
ordre lokalt