Henri Bourgeois Sancerre - Rouge - Les Baronnes 2019

Frankrig
Frankrig
Loire
 • Winelab.dk
  2016
  2016
 • Wine Spectator
  2015
  2015
  90 Point

Les Baronnes besidder alle Pinot Noir-druens dyder med fine og sarte røde bær og en rank og strukturerende tannin. I tilgift får vinen her en flint- og kalkholdig mineralitet.

Læs mere
 • Winelab.dk
  2016
  2016
 • Wine Spectator
  2015
  2015
  90 Point

Les Baronnes besidder alle Pinot Noir-druens dyder med fine og sarte røde bær og en rank og strukturerende tannin. I tilgift får vinen her en flint- og kalkholdig mineralitet.

Læs mere
  Sancerre - Rouge - Les Baronnes 2019
  275
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Kalv
  Lyst fjerkræ
  Mørkt fjerkræ
  Okse
  Vildt
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Hindbær

  Hindbær

  Svampe

  Svampe

  Nellike

  Nellike

  Vanilje

  Vanilje

  Tranebær

  Tranebær

  The

  The

  Druer
  Pinot Noir

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Pinot Noir fra Sancerre er ikke noget vi hidtil har set meget til i Danmark, hvilket i grunden er en skam. For kombinationen af Loires kalk- og flintholdige jorder, med Bourgognes Pinot Noir-typicitet, går godt i spænd med nutidens danske smagspræferencer og det ny-nordiske køkken. Henri Bourgeois, Sancerre Rouge, Les Baronnes kommer fra vel drænede kalk- og lerholdige jorder fra forskellige parceller omkring Sancerre. Kælderteknisk minder fremstillingsmetoden meget om Bourgogne. 12 dages macerering og gæring ved 26-32 grader, med to daglige overpumpninger, for at ekstrahere mest mulig farvestof og tannin fra skallerne. Efter den malolaktiske gæring modnes vinen i 6-8 måneder i Tronçais egefade, hvoraf den ældste tredjedel fornyes hvert år. Sancerre Rouge, Les Baronnes besidder alle Pinot Noir-druens klassiske karakteristika, fine og sarte røde bær, med en rank og strukturerende tannin. I tilgift får vinen her en flint- og kalkholdig mineralitet, der næsten kan virke som en befriende fornyelse af Pinot Noirs traditionelle råderum. Braiserede og sauterede retter med lyst eller rødt kød vil være oplagte parringsmuligheder, men ellers dér hvor du normalt ville tænke Bourgogne.
  Læs hele beskrivelsen
  C - Henri-Bourgeois- wide- 6_Edit.jpg
  Produceret af Henri Bourgeois
  Bourgeois-familien i Loire er nært beslægtet med landsbyen Chavignol i Sancerre. Igennem ti generationer har Bourgeois-familien viet deres lidenskab til Sauvignon Blanc- og Pinot Noir-dyrkning, resulterende i nogle af appellationens absolut bedste og mest terroir-tro vine. De samlede markbesiddelser i Sancerre og Pouilly-Fumé dækker over 72 hektar fordelt på ikke færre end 124 parceller. En moderne ”gravity feed” vingård er for nylig færdiggjort efter alle kunstens regler, og som også i fremtiden vil sikre vine af konstant høje kvaliteter under Bourgeois-navnet, der dagligt nydes på nogle af verdens bedste allerbedste restauranter.
  Fra <a href="/sog/?q=Loire">loire</a> området i <a href="/sog/?q=frankrig">Frankrig</a>
  Fra loire området i Frankrig
  I Loire fremstilles næsten alle typer af vine både tørre og søde hvidvine, rosé samt rødvine. De mest kendte vine er Sancerre og Pouilly-Fumé som er lavet på Sauvignon Blanc og kendt for deres høje syre, store mineralitet og frisk frugt. Det er også i Loire at Vouvray, lavet på Chenin Blanc - som kan gå fra at være store aromatiske hvidvine til de mere søde og nærmest dessertagtige vine, kommer fra. Derudover bliver der også fremstillet nogle fantastiske rødvine primært på Cabernet Franc, Gamay og en lille smule på Pinot Noir.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt