Maison Louis Jadot Beaune 1. Cru - Grèves 2017

Frankrig
Frankrig
Bourgogne
Côte de Beaune

Stor klassisk rød Côte de Beaune fra en af områdets fineste og mest kendte 1. Cru-marker.

Læs mere

Stor klassisk rød Côte de Beaune fra en af områdets fineste og mest kendte 1. Cru-marker.

Læs mere
  Beaune 1. Cru - Grèves 2017
  459
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Gris
  Lyst fjerkræ
  Mørkt fjerkræ
  Ost
  Vildt
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Hindbær

  Hindbær

  Svampe

  Svampe

  Nellike

  Nellike

  Vanilje

  Vanilje

  Tranebær

  Tranebær

  The

  The

  Druer

  100%

  Pinot Noir

  Beskrivelse

  Beaune-appellationen er kendt for at have intet mindre end 34 forskellige 1. Cru-marker, men den mest kendte af dem alle er uden tvivl 1. Cru Gréves. Gréves betyder småsten/sand og det er præcis, hvad markens jordbund er rig på og det er med til at give vinen dens fantastisk mineralitet og friskhed.
  Denne parcel hører under Domaine des Héritiers Louis Jadot, som er husets fineste og historisk vigtigste jordbesiddelser. Efter høst gærer mosten i åbne kar i ca. 3 uger og lagres på franske fade ca. 18 måneder. Fadene stammer fra Jadots eget bødkeri – Cadus. Vinen har en fornem aroma pakket med et væld af nuancer med hindbær, appelsinskal, lakrids, vilde urter, sort te, orientalske krydderier og vanilje. På tungen fornemmer man Beaunes naboskab til Pommard, med en fornem tanninstruktur og de fineste kirsebær i eftersmagen. Et fremragende og klassisk match til grillet eller stegt fjerkræ, gerne serveret med masser af svampe og urter, gris, kalv eller flere forskellige faste oste. Vinen kan gemmes op til 20 år fra høståret. Nyder du vinen i sin ungdom, anbefaler vi at give vinen lidt luft i en karaffel før servering ved 13-14 grader.

  Læs hele beskrivelsen
  H - BeauneClosdesUrsulesCabotte2019 (4)_Edit.jpg
  Produceret af Maison Louis Jadot
  Louis Jadot hører til blandt Bourgognes mest historiske og prestigiøse vinproducenter for både hvide og røde vine. Louis Henri Denis Jadot kom til Beaune fra Belgien i slutningen af 1700-tallet, og opkøbte en del vinmarker, bl.a. den legendariske monopol-mark ”Beaune 1. Cru Clos des Ursules”, som den dag i dag er en husets signaturvine. Maison Louis Jadot blev etableret i 1859.Vinhuset besidder i alt 150 hektar vinmarker, hvor af 70 hektar ligger i Côte d’Or. I dag betragter enkelte fejlagtigt Louis Jadot som en negociént, der opkøber druer hos lokale vinbønder, men op imod 70 % af vinene stammer imidlertid fra huset egne marker. At Louis Jadot i dag er et af de mest velansete vinhuse i Bourgogne må i allerhøjeste grad tilskrives, at de fornemme og lovpriste vine siden 1970 er skabt og profileret af den legendariske og karismatiske vinmager Jacques Lardière. Han gik på pension i 2012 og overlod pladsen til Frédéric Barnier, som med stor respekt for Lardières arbejde har taget arven og opgaven op. At samtlige vine produceres på et ekstremt højt niveau har blandt andet resulteret i, at Louis Jadots vine er repræsenteret på 19 ud af Frankrigs 27 trestjernede Michelin restauranter.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt