Maison Louis Jadot Beaune 1. Cru - Grèves, Famille Gagey 2017
Frankrig
Bourgogne
Côte de Beaune
Saftig, frodig, rund, lidt tung og forførende vin med medium fylde og noter af saftige kirsebær og hindbær.
Læs mereSaftig, frodig, rund, lidt tung og forførende vin med medium fylde og noter af saftige kirsebær og hindbær.
Læs mere
495
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Fransk landkøkken
Kalv
Lam
Okse
Ost
Vildt
Beskrivelse
"Les Grèves" ligger mod nord mellem "Les Toussaints, "Les Bresandes" og "Les Theurons". På fransk betyder "Grèves" sandet og småstenet - og det er netop det, der kendetegner jordbunden for disse vinmarker. Beaune Grèves er den største 1. Cru-vinmark i Beaune. Vinen er gæret på ståltank og derefter fadlagret 12-15 måneder. Parcellen til vinen giver saftig, frodig, rund, lidt tung og forførende vin med medium fylde og noter af saftige kirsebær og hindbær og blide noter fra fadet, alt sammen sat sammen til harmonisk struktur. Vinen har potentiale til at gemmes i op til 15 år.
Læs hele beskrivelsen
Produceret af Maison Louis Jadot
Louis Jadot hører til blandt Bourgognes mest historiske og prestigiøse vinproducenter for både hvide og røde vine. Louis Henri Denis Jadot kom til Beaune fra Belgien i slutningen af 1700-tallet, og opkøbte en del vinmarker, bl.a. den legendariske monopol-mark ”Beaune 1. Cru Clos des Ursules”, som den dag i dag er en husets signaturvine. Maison Louis Jadot blev etableret i 1859.Vinhuset besidder i alt 150 hektar vinmarker, hvor af 70 hektar ligger i Côte d’Or. I dag betragter enkelte fejlagtigt Louis Jadot som en negociént, der opkøber druer hos lokale vinbønder, men op imod 70 % af vinene stammer imidlertid fra huset egne marker. At Louis Jadot i dag er et af de mest velansete vinhuse i Bourgogne må i allerhøjeste grad tilskrives, at de fornemme og lovpriste vine siden 1970 er skabt og profileret af den legendariske og karismatiske vinmager Jacques Lardière. Han gik på pension i 2012 og overlod pladsen til Frédéric Barnier, som med stor respekt for Lardières arbejde har taget arven og opgaven op. At samtlige vine produceres på et ekstremt højt niveau har blandt andet resulteret i, at Louis Jadots vine er repræsenteret på 19 ud af Frankrigs 27 trestjernede Michelin restauranter.