Maison Louis Jadot Coteaux Bourguignons Rouge 2021

Frankrig
Frankrig
Bourgogne
 • Gastromand
  2021
  2021
 • Gastromand
  2020
  2020
 • James Suckling
  2017
  2017
  90 Point

Elegant og ekstremt velsmagende vin på druerne Pinot Noir og Gamay fra en af de mest velansete Bourgogne-producenter.

Læs mere
 • Gastromand
  2021
  2021
 • Gastromand
  2020
  2020
 • James Suckling
  2017
  2017
  90 Point

Elegant og ekstremt velsmagende vin på druerne Pinot Noir og Gamay fra en af de mest velansete Bourgogne-producenter.

Læs mere
  Spar 39%
  Coteaux Bourguignons Rouge 2021

  Før 195 kr.

  119
  kr. /stk
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Aperitif
  Fransk landkøkken
  Gris
  Kalv
  Lyst fjerkræ
  Vegetariske retter
  Smagsnoter
  Granatæble

  Granatæble

  Brombær

  Brombær

  Viol

  Viol

  Skovbund

  Skovbund

  Hindbær

  Hindbær

  Kirsebær

  Kirsebær

  Svampe

  Svampe

  Nellike

  Nellike

  Vanilje

  Vanilje

  Druer
  Gamay
  Pinot Noir

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Elegant, delikat og saftig. Coteaux Bourguignons Rouge fra den verdenskendte vinproducent Louis Jadot, er et enestående eksempel på, hvad den Coteaux Bourguignons-appellation formår.

  Coteaux Bourguignons

  Coteaux Bourguignons-appellation blev godkendt i januar 2011 af Institut National des Appellations Contrôlées, der varetager vinlovgivningen i Frankrig. Appellationen, der afløste den tidligere Bourgogne Grand Ordinaire er på knap 360 ha, og tillader druer høstet i det nordligste Bourgogne til det sydligste Beaujolais. Denne særlige appellation dækker stort set hele Bourgogne og Beaujolais. Den er skabt for at give vinmagerne i disse to hæderkronede vinområder mulighed for at skabe nye blandingsvine af de klassiske, lokale druer, der er imødekomne kort efter frigivelsen.

  I dette tilfælde har Bourgogne-mesteren fra Côte d’Or taget Pinot Noir-druer fra sine vinmarker på de kalk- og lerholdige skråninger i Bourgogne og blandet dem med Gamay-druer fra gamle vinstokke dyrket på de granitholdige marker i Beaujolais. Saftig smagsoplevelseResultatet er en flot, let og saftig rødvin, der byder på smukke karakteristika fra begge terroir. I bouqueten breder der sig en sommerlig aroma med masser af duft af hindbær, kirsebær og jordbær i skøn forening med duften af sommerblomster og et lille strejf af krydderurter. Smagen er læskende frisk med masser af smag fra modne røde bær tilsat lette krydrede nuancer.

  Velegnet til grill, fjerkræ og fisk

  Coteaux Bourguignons Rouges sommerlige friskhed gør den velegnet til f.eks. svinekød, fjerkræ eller smørstegt fisk som hovedingrediens. Vinen er dog også en oplagt terrassevin i sommerhalvåret, der med fordel kan nydes let afkølet.

  Læs hele beskrivelsen
  H - BeauneClosdesUrsulesCabotte2019 (4)_Edit.jpg
  Produceret af Maison Louis Jadot
  Louis Jadot hører til blandt Bourgognes mest historiske og prestigiøse vinproducenter for både hvide og røde vine. Louis Henri Denis Jadot kom til Beaune fra Belgien i slutningen af 1700-tallet, og opkøbte en del vinmarker, bl.a. den legendariske monopol-mark ”Beaune 1. Cru Clos des Ursules”, som den dag i dag er en husets signaturvine. Maison Louis Jadot blev etableret i 1859.Vinhuset besidder i alt 150 hektar vinmarker, hvor af 70 hektar ligger i Côte d’Or. I dag betragter enkelte fejlagtigt Louis Jadot som en negociént, der opkøber druer hos lokale vinbønder, men op imod 70 % af vinene stammer imidlertid fra huset egne marker. At Louis Jadot i dag er et af de mest velansete vinhuse i Bourgogne må i allerhøjeste grad tilskrives, at de fornemme og lovpriste vine siden 1970 er skabt og profileret af den legendariske og karismatiske vinmager Jacques Lardière. Han gik på pension i 2012 og overlod pladsen til Frédéric Barnier, som med stor respekt for Lardières arbejde har taget arven og opgaven op. At samtlige vine produceres på et ekstremt højt niveau har blandt andet resulteret i, at Louis Jadots vine er repræsenteret på 19 ud af Frankrigs 27 trestjernede Michelin restauranter.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt