Maison Louis Jadot Mercurey 2020
Frankrig
Bourgogne
Côte Chalonnaise
Dyb og ekstrem flot vin. Blød og nænsom i stilen, mellemfyldig og frugtig, og så alligevel med en vis kraft over sig.
Læs mereDyb og ekstrem flot vin. Blød og nænsom i stilen, mellemfyldig og frugtig, og så alligevel med en vis kraft over sig.
Læs mere
335
kr. /stk
Smagsprofil
Tør
Sød
Let
Kraftig
Let frugt
Meget frugt
Lav syre
Høj syre
Blød
Tannisk
Passer godt til
Allround
Fransk landkøkken
Kalv
Mørkt fjerkræ
Ost
Vildt
Smagsnoter

Kirsebær

Hindbær

Svampe

Nellike

Vanilje

Tranebær

The
Druer
Pinot Noir
Beskrivelse
Côte Chalonnaise er en forlængelse af Côte de Beaune, syd for Santeney. Ud af de fem appellationer i Côte Chalonnaise er Mercurey den bedst kendte. Vinmarkerne omkranser byen og vender mod syd, øst og nordøst. Jordbunden i Mercurey minder en del om den i Côte de Beaune, og der findes her adskillige, velansete 1. Crus. Louis Jadot's Mercurey gærer 3 uger på tank og lagrer der næst på egetræsfade 12-16 måneder. Den er dyb i sin farve, blød og nænsom i stil, mellemfyldig og frugtig, og så alligevel med en vis kraft over sig. Den er åben, nem at gå til og beregnet til at nyde umiddelbart efter frigivelsen.
Læs hele beskrivelsen
_Edit.jpg?width=500&height=300&format=webp&quality=80&rmode=Crop)
Produceret af Maison Louis Jadot
Louis Jadot hører til blandt Bourgognes mest historiske og prestigiøse vinproducenter for både hvide og røde vine. Louis Henri Denis Jadot kom til Beaune fra Belgien i slutningen af 1700-tallet, og opkøbte en del vinmarker, bl.a. den legendariske monopol-mark ”Beaune 1. Cru Clos des Ursules”, som den dag i dag er en husets signaturvine. Maison Louis Jadot blev etableret i 1859.Vinhuset besidder i alt 150 hektar vinmarker, hvor af 70 hektar ligger i Côte d’Or. I dag betragter enkelte fejlagtigt Louis Jadot som en negociént, der opkøber druer hos lokale vinbønder, men op imod 70 % af vinene stammer imidlertid fra huset egne marker. At Louis Jadot i dag er et af de mest velansete vinhuse i Bourgogne må i allerhøjeste grad tilskrives, at de fornemme og lovpriste vine siden 1970 er skabt og profileret af den legendariske og karismatiske vinmager Jacques Lardière. Han gik på pension i 2012 og overlod pladsen til Frédéric Barnier, som med stor respekt for Lardières arbejde har taget arven og opgaven op. At samtlige vine produceres på et ekstremt højt niveau har blandt andet resulteret i, at Louis Jadots vine er repræsenteret på 19 ud af Frankrigs 27 trestjernede Michelin restauranter.