Marziano Abbona Barolo 2019

Italien
Italien
Piemonte
Barolo
 • James Suckling
  2019
  2019
  93 Point
 • James Suckling
  2018
  2018
  93 Point
 • James Suckling
  2017
  2017
  92 Point

Elegant rødvin fra Marziano Abbona i Piemonte med masser af duft af violer og lakrids og smag af moden frugt. Perfekt til rustikke retter med kalv, lam og mørkt fjerkræ.

Læs mere
 • James Suckling
  2019
  2019
  93 Point
 • James Suckling
  2018
  2018
  93 Point
 • James Suckling
  2017
  2017
  92 Point

Elegant rødvin fra Marziano Abbona i Piemonte med masser af duft af violer og lakrids og smag af moden frugt. Perfekt til rustikke retter med kalv, lam og mørkt fjerkræ.

Læs mere
  Mængde
  pris
  Barolo 2019
  Pris ved 3 stk.
  Mængdepris

  Før 399 kr.

  259
  kr. /stk
  Spar i alt 420 kr.
  Se flere priser
  Smagsprofil
  Tør
  Sød
  Let
  Kraftig
  Let frugt
  Meget frugt
  Lav syre
  Høj syre
  Blød
  Tannisk
  Passer godt til
  Fransk landkøkken
  Grill og barbecue
  Italiensk mad
  Kalv
  Lam
  Mørkt fjerkræ
  Smagsnoter
  Kirsebær

  Kirsebær

  Rose

  Rose

  Læder

  Læder

  Anis

  Anis

  Ler

  Ler

  Blomme

  Blomme

  Hindbær

  Hindbær

  Druer
  Nebbiolo

  Eksperternes vurdering

  Beskrivelse

  Fra en af Marziano Abbonas vinmarker i Monteforte d’Alba, kommer druerne til denne fantastiske rødvin skabt af 100 % Nebbiolo-druer. Druerne er høstet på gamle vinstokke med en alder på gennemsnitlig over 30 år. De ældre vinstokke er kendt for at give en noget mindre udbytte end de yngre. Til gengæld er druerne af en meget højere kvalitet. Et sandt mesterværk af en Barolo-vin.

  Smuk og spillevende

  Marziano Abbonas Barolo har den helt klassiske, flotte røde farve med strejf af smukke orange nuancer. Her får du en spillevende rødvin med en intens bouquet af violer, lakrids og tydelige duftnoter fra den 36 måneders lange fadlagring. Smagen af vinen byder på masser af moden frugt: ribs, kirsebær og jordbær i en elegant og læskende forening med en afrundet syre, der er smukt balanceret med frugtsmagen gennem fadlagringen. Vinen har en dejlig langvarig eftersmag, der byder på mere frugtsmag og flere smagsnoter fra den lange fadlagring.

  Marziano Abbona råder over tilsammen 42 hektar vinmarker i Piemonte, og har skabt vine fra deres vinkældre i Dogliani i den sydlige del af Piemonte siden starten af 1970’erne. Kærligheden til vinen og vinhusets store passion for Barolo skinner tydeligt igennem hele deres produktion. Efter høsten fjernes stilkene fra druerne, inden de presses nænsomt. Efter et døgn fjernes drueskindet fra druerne, hvorefter mosten fyldes på temperaturkontrollerede ståltanke.

  Her foregår gæringen hen over den kommende måned, hvorefter vinen hældes over på 2500 liter store træfade. Efter endt malolaktisk gæring ligger vinen på fad i 30 måneder yderligere, før den tappes på flaske. Efter tapningen henstår flaskerne yderligere 3 måneder, inden de bliver sat til salg.

  Perfekt til de gode madoplevelser

  Med denne Barolo fra Marziano Abbona får du en vin, der er god til mange forskellige former for mad. Særligt de lidt mere rustikke retter, der kendes fra både det italienske og franske landkøkken. Vinen passer også perfekt til modne oste.

  Husk i øvrigt at lade vinen ilte i minimum 15-20 minutter før servering. Eller dekantér vinen og server den i en stor karaffel. Server vinen i et stort rødvinsglas med masser af åbning til at nyde duften af violer og lakrids.

  En god gemmevin

  Vinen er en god gemmevin. Selv om den sagtens kan drikkes i sin ungdom. Derfor kan du med fordel investere i den smukke italienske Barolo nu og gemme den til en særlig lejlighed!

  Læs hele beskrivelsen
  H - Marziano Abbona - wide - 21_Edit.jpg
  Produceret af Marziano Abbona
  Marziano Abbona driver sit vinhus sammen med datteren Chiara i Dogliani, i Langhe, den sydlige del af Piemonte. Ligesom mange andre vinhuse har Abbona vinmarker i forskellige områder; Barolo, Barbaresco og Alba, og Abbona råder i dag over 42 ha. vinmarker i Piemonte. Fælles for disse marker er, at de er nøje udvalgt siden Abbona startede deres eget vinhus i 1970. Han er blandt topproducenterne for sit område af både Barolo, Babaresco og Barbera, men helt særligt er også hans Dolcetto-vin Papa Celso opkaldt efter faderen. Papa Celso er den Dolcetto-vin, der oftest har modtaget 3 glas i Gambero Rosso.
  Fra <a href="/sog/?q=Piemonte">piemonte</a> området i <a href="/sog/?q=italien">Italien</a>
  Fra piemonte området i Italien
  Piemonte ligger i Nordvestitalien, ved foden af alperne, som også har givet området navnet Pie (de) Monte. Piemonte udgør sammen med Toscana det mest fornemme og eftertragtede vindistrikt i Italien med de verdensberømte vine Barolo, Babaresco og Barbera d’Alba som vin-profiler. Det er især de blå druer Nebbiolo, Barbera og Dolcetto, der er rygrad for vinene fra Piemonte, og kendetegnet er generelt meget gemmepotentielle og sofistikerede vine.

  Passion for mennesker og vin siden 1875

  Fri fragt ved
  køb over 500 kr.

  Dag-til-dag levering
  ved køb før kl. 13

  Kongelig
  Hofleverandør

  Passion for vin
  siden 1875

  Afhentning i Kbh,
  Aarhus & Odense

  Afhent gratis din
  ordre lokalt